Cinci intoxicati la o ferma de pui din Halchiu

Cinci intoxicati la o ferma de pui din Halchiu

0 59

Cinci persoane intoxicate respirator la o ferma de pasari din Halchiu. Angajatii – patru femei si un barbat, s-au prezentat de dimineata la dispensarul din localitate acuzand stari de ameteala si voma. Banuind o intoxicare cu monoxid de carbon, medicii au solicitat transferul la Spitalul Judetean. ITM a declansat o ancheta la ferma din Halchiu.
Cele 5 persoane, patru femei si un barbat cu varste cuprinse intre 37 si 43 de ani, faceau curat intr-o hala a fermei din Halchiu cand au inceput sa acuze stari de ameteala si de voma. S-au deplasat la dispensarul din localitate unde medicul a costatat ca este vorba de o intoxicatie si a solicitat prin serviciul de urgenta 112 trasnferul celor cinci pacienti la Spitalul Judetean Brasov. In scurt timp de la depistarea incidentului la ferma din Halchiu s-au deplasat angajati ai Inspectoratului Teritorial de Munca si a politiei pentru a se stabili cauzele care au provocat intoxicarea celor 5 angajati. Ancheta inspectorilor urmeaza sa stabileasca daca angajatorul si-a respectat indatoririle impuse de legislatia in vigoare.
In cazul in care se va constata ca nu a respectat normele privind siguranta personalului, acesta risca amenzi cuprinse intre 3.500 si 7000 lei.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.