Cinci interlopi periculosi au fost retinuti

Cinci interlopi periculosi au fost retinuti

0 136

Seria de interventii izbutite ale Politiei a ajuns la cel de-al cincilea episod. Dar si cel mai consistent de pâna acum. Dupa traficantii de droguri sau de carne vie retinuti de oamenii legii dupa supreveheri prelungite, a venit rândul capturilor de soi. Cinci interlopi periculosi au fost retinuti in urma cu doua zile. Politistii au operat 12 descinderi in locuintele infractorilor si ale altor brasoveni banuiti ca le-au fost complici in diverse faradelegi. Cei 5 sunt acuzati de camatarie, constituire de grup infractional, santaj, talharie si violare de domiciliu. Numele lor impun respect in lumea interlopa brasoveana si au ingrozit, cu siguranta, zecile de victime pe care si le-au ales de-a lungul anilor in care comit aproape nestingheriti nelegiuiri. Dorobant Nicolae Valentin, Victor Roman, Napar Nicolae, Onofrei Neculai si Dobrin Ioan sunt personaje implicate in mai toate reglarile de conturi sângeroase intre bande locale rivale, dar si in incidente despre care pagubitilor inca le este frica sa vorbeasca. In ciuda faimei sinistre de care se bucura, au reusit sa gaseasca victime suficient de disperate incât sa le ceara bani cu imprumut. Odata cu incasarea banilor se declansa calvarul: amenintari, santaj, torturi si batai crunte. Metode curente la care recurgeau interlopii pentru a-si recupera cu vârf si indesat imprumutul.
In locuintele celor 5 au fost gasite sabii, topoare, bate, sisuri, pistoale cu gaze si bile. Un arsenal impresionat, concurat doar de sume foarte mari de bani si bijuteriile agonisite de infractori prin terorizarea si exploatarea victimelor.
Se pare ca Dorobant Valentin Nicolae, capul retelei de infractori, a reusit sa strânga in acest fel peste 1 milion de euro. Toti cei 5 interlopi risca pana la 20 ani de inchisoare pentru camatarie, constituire de grup infractional, santaj, talharie si violare de domiciliu.
Impotriva lor s-au depus pâna acum doar 5 plângeri. Politia face apel la victimele care n-au avut curajul sa dezvaluie dramele prin care au trecut din pricina infractorilor sa-si invnga teama si sa colaboreze cu organele de ancheta la intocmirea dosarelor.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.