Ciclistul braşovean Eduard Grosu şi-a prelungit contractul cu echipa profesionistă Nippo Delko...

Ciclistul braşovean Eduard Grosu şi-a prelungit contractul cu echipa profesionistă Nippo Delko One Provence

0 80

Ciclistul român Eduard Michael Grosu şi-a prelungit contractul cu echipa profesionistă franceză Nippo Delko One Provence, a anunţat, sâmbătă, cotidianul italian Gazzetta dello Sport. ”Încă un an alături de Team Nippo Delko One Provence! Mulţumesc mult! Primul ciclist din lume care semnează un contract în timpul pandemiei”, a scris Grosu (27 de ani) pe pagina sa de Facebook.

Grosu evoluează pentru echipa din Marsilia din 2019, după ce în perioada 2014-2018 a concurat pentru Vini Fantini-Nippo.

Ciclistul braşovean Eduard Grosu este primul sportiv român care semnează un contract în această perioadă, marcată de izolare, fără speranţe immediate de reluare a activităţii competiţionale. Eduard Grosu, născut în Zărnești în 1992, a concurat ultimul sezon pentru echipa Overall Cycling la U23.
Campion național la contratimp (U23) în 2013, Eduard Grosu a reușit și o victorie mare la GP Sannazzaro, alături de o etapă câștigată în Turul Ciclist al României 2013. Trei victorii, alături de alte clasări bune în 2013, au reușit să îi asigure sportivului român un loc în cadrul unei echipe de nivel continental.

De menționat și faptul că Eduard Grosu a câștigat în 12.10.2013 și Red Hook Criterium 2013 în Milano, o cursă sponsorizată de Rockstar Games,care s-a desfășurat noaptea, în oraș, cu biciclete fixie. Eduard a câștigat învingând pe ultima parte a cursei un grup de 6 cicliști, dintre care Evan Murphy și Neil Bezdek.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.