Chiulul s-a redus, fumatul face insa ravagii

Chiulul s-a redus, fumatul face insa ravagii

0 143
In scolile brasovene s-a chiulit semestrul acesta cu 20% mai putin decat in aceeasi perioada a anului trecut. Fie ca i-au speriat raziile politistilor comunitari prin baruri, fie ca i-a motivat gratuitatea pe transportul in comun, cert este ca elevii brasoveni au stat mai mult la ore.
Daca absenteismul scade, problema fumatului in scoli le da in schimb mari batai de cap reprezentantilor Inspectoratului Scolar.
La inceputul semestrului, in barurile de pe langa scoli au fost facute razii care i-au cam speriat pe elevii chiulangii. In plus, gratuitatea pe transportul in comun a fost conditionata de lipsa absentelor. Acestea sunt doua dintre motivele care au ridicat procentul prezentei in primul semestru al anului scolar 2012-2013, dezvaluie Ariana Bucur, inspector general ISJ Brasov.
Daca in privinta absentelor reprezentantii inspectoratului s-au mai linistit, nu la fel stau lucrurile in ceea ce priveste fumatul in scoli.
Deprins din adolescenta, viciul fumatului taie cel putin 10 ani din speranta de viata, spun medicii si statisticienii din Sanatate. Profesorii se vad insa neputinciosi in privinta obiceiului elevilor care abia asteapta pauzele ca sa isi aprinda o tigara. Doua articole distincte din regulamentul unitatilor de invatamant exclud fumatul din viata scolara, dar se dovedesc foarte greu de aplicat.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.