Chitaristul AG Weinberger – in concert la Brasov

Chitaristul AG Weinberger – in concert la Brasov

0 182

AG Weinberger, chitarist de talie internationala, incepe un nou turneu national „Interzis FM – vezi muzici ce nu auzi la radio” prima dintre locatiile acestuia fiind Brasovul.
Attila Weinberger (cunoscut sub numele de scena AG Weinberger) este un muzician promotor al blues-ului american in Romania, chitarist, cantaret, producator si realizator de emisiuni radio.
Attila Weinberger a facut la mijlocul anilor optzeci trecerea de la chitarist rock la chitarist de blues, promovand de atunci acest gen muzical. In 1986 isi incepe cariera de solist blues, infiintand impreuna cu Harry Tavitian (pian), Corneliu Stroe (baterie) si Catalin Rotaru (chitara bas) prima formatie de blues din Romania – Transylvanian Blues Community. Ignorand
In continuare, muzicianul va produce si prezenta doua emisiuni radio saptamanale, la posturile Radio Romania Tineret si Radio Contact. In 1998, infiinteaza fundatia BlueSylvania si concerteaza in cadrul festivalului Bluestock din Memphis, Tennessee. La finalul anului 1999, Weiberger isi lanseaza cel de-al treilea album Transylvania Avenue.
In iulie 2006, Weinberger isi lanseaza albumul cu numarul patru, Nashville Calling, o premiera pentru piata muzicala din Romania: este primul album de blues al unui artist roman inregistrat si produs in totalitate in S.U.A.
Alaturi de Vlad Spatar ( bass ), Miki Orban ( tobe ) si Sorin Petrila ( chitara ), chitaristul AG Weinberger va interpreta piesele care l-au facut cunoscut pe plan local si in afara granitelor tarii in urmatoarele orase:
BRASOV – 30 Aprilie – Centrul Reduta
FAGARAS – 1 Mai – Club Cover
TIMISOARA – 5 Mai – Hotel ‘Timisoara’
ORADEA – 6 Mai – Filarmonica Oradea
CLUJ – 7 Mai – Club Fashion
TG. MURES – 8 Mai – Dublin Irish Pub
SIGHISOARA – 10 Mai – Hotel Rex
BUCURESTI – 15 Mai – Hard Rock Cafe – inregistrarea primului album live AG Weinberger
PLOIESTI – 16 Mai – Teatrul ‘Toma Caragiu’, in cadrul Festivalului International de Jazz
Artistul va sustine un concert in data de 30 aprilie, incepand cu ora 19:30 la Centrul Reduta din Brasov, in strada Appolonia Hirscher, Nr.8.
„Interzis FM – vezi muzici ce nu auzi la radio” face parte din Campania Impotriva Recesiunii Mentale, un proiect marca AG Weinberger, ce invita la descoperirea „celeilalte Romanii, cea demna si mandra, din care si TU faci parte”.
Biletele la concert se pot achizitiona prin reteaua www.bilet.ro, cat si in ziua concertului, la intrarea in sala.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.