Chiriile de stat s-au marit in raport cu inflatia

Chiriile de stat s-au marit in raport cu inflatia

0 96

Guvernul a hotarat majorarea tarifului la chiriile de stat in raport cu indicele inflatiei, dupa ce, timp de aproape opt ani, aceste tarife nu au fost actualizate. A fost actualizat astfel tariful de baza lunar al chiriei practicat pentru spatiile cu destinatia locuinte apartinand domeniului public sau privat al statului, precum si pentru locuintele de serviciu, de interventie, caminele de salariati ale societatilor comerciale, companiilor, societatilor nationale si regiilor autonome.


Potrivit actului normativ, tariful actualizat pentru un metru patrat de suprafata locuibila va fi de 0,84 lei. Un metru patrat de antreu, tinda, veranda, bucatarie, chicineta, culoar, oficiu, debara, camara, baie sau WC va fi taxat cu 0,34 lei. Metrul patrat de terasa, pivnita, boxe, logii, spalatorii, uscatorii va avea o chirie de 0,19 lei, iar metrul patrat de garaj, piscina, sauna, sera sau crama va fi taxat cu 1,27 lei.


Alte anexe gospodaresti aferente locuintelor din mediul rural sau curtile si gradinile imobilelor din comune si orase vor avea o chirie variind intre 0,2 si 0,4 lei. Actul normativ prevede actualizarea anuala a tarifului chiriilor, pana la 31 ianuarie al fiecarui an, de la data intrarii in vigoare a Ordonantei de urgenta nr. 40/ 1999 privind protectia chiriasilor si stabilirea chiriei pentru spatiile cu destinatia de locuinte si pana la data de 31 decembrie 2006.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.