Chirii de 1,9 RON pentru spatii din perimetrul spitalelor

Chirii de 1,9 RON pentru spatii din perimetrul spitalelor

0 111


Intr-o conferinta de presa sustinuta joi, consilierul judetean Sebastian Grapa a ridicat problema unor contracte de inchiriere pentru spatii din unitatile medicale, incheiate acum mai bine de un deceniu, neactualizate, dar care inca produc efecte. S-a exemplificat cu un contract incheiat in 30.11.1995, un contract incheiat la 1.08.1998, altul din 10.05.2000, etc.


?Sunt in total 30 de contracte, dintre care insa, 9 nu ridica probleme, intrucat sunt locuinte inchiriate cadrelor medicale, care, spune consilierul este normal sa beneficieze de unele facilitati, cu atat mai mult cu cat salariile medicilor sunt mici. Dar 21 dintre contracte sunt atacabile si vor face obiectul unor cercetari ale Comisiei de sanatate din C.J.


Mai multe societati comerciale, care desfasoara diverse activitati in incinta unor spitale din subordinea Consiliului Judetean, beneficiaza de aceste contracte, foarte avantajoase pentru ei, intrucat tarifele au ramas pe loc de acum 10 ani si nici cand s-au stabilit, Consiliul Judetean nu s-a lacomit.


Intrucat la atribuirea contractele s-au tinut licitatii, consilierul Grapa se intreaba, pe buna dreptate: “daca s-a castigat licitatia cu mai putin de un dolar, ce oferte or fi facut ceilalti participanti la licitatie”? Si tot pe buna dreptate a ras. Chiar este de ras.


Contractele sunt expirate, nefiind incheiat niciun act aditional de prelungire, de renegociere a chiriei nici pomeneala!?Mai sunt insa si alte hibe, documentele in cauza nu au inscrise in clar numele persoanelor care au semnat, unul are doar semnatura, fara stampila.


Sebastian Grapa a anuntat ca in prima sedinta de plen va ridica problema acestor contracte, in vederea reglementarii situatiei.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.