Chiriasii din casele nationalizate risca sa ramana pe drumuri

Chiriasii din casele nationalizate risca sa ramana pe drumuri

0 242

Perioada de 5 ani, pe parcursul careia proprietarii nu aveau dreptul sa-i evacueze pe chiriasii caselor nationalizate, se apropie de sfarsit, iar situatia pentrul multi dintre cei care locuiesc in astfel de imobile nu este deloc una roz. In acest timp, nici chiriasii nu au cautat un alt loc unde ar putea locui, sau poate chiar nu au avut cu ce, dar nici autoritatile locale si centrale nu si-au dat silinta sa le usureze situatia.


Astfel ca, daca termenul nu se va proroga, sute de chiriasi din casele nationalizate vor fi nevoiti sa isi paraseasca locuintele. In primele luni ale lui 2007 expira termenul de cinci ani in care acestia aveau voie, conform legii, sa stea in casele nationalizate. Proprietarii vor intra, cu adevarat, in posesia lor.


Pentru ca aproape jumatate dintre chiriasii care risca sa ajunga in strada sunt pensionari, Federatia Nationala a Sindicatelor Pensionarilor a cerut guvernantilor sa adopte o hotarare prin care chiriasii cu varste de peste 70 de ani sa fie lasati sa locuiasca in respectivele apartamente pana la sfarsitul vietii. Insa Executivul nu a aprobat aceasta propunere.


?


Peste 600 de brasoveni vor fi evacuati


In Brasov, in jur de 600 de persoane urmeaza sa fie afectate de aceasta masura, adica sa fie evacuate. Iar vestea proasta este ca, in viitorul apropiat, numarul acestora s-ar putea dubla, pentru ca exista pe rolul instantelor multe numeroase dosare de retrocedari ale imobilelor nationalizate. Cum alta solutie nu prea se gaseste, multi dintre ei se gandesc sa ceara Primariei o locuinta sociala. In prezent, autoritatile brasovene dau din umeri si promit. La anul, poate, se vor face rost de… 20 de locuinte sociale care vor putea fi puse la dispozitia chiriasilor. Municipalitatea recunoaste ca problema chirisilor este una serioasa, care nu va putea fi rezolvata decat peste cativa ani buni.


O mica portita exista pentru cateva familii de chiriasi. Blocurile construite prin Agentia Locala de Locuinte. Insa, aceasta solutie va rezolva un foarte mic numar de cazuri.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.