China Town la …Afumati!

China Town la …Afumati!

0 148

In localitatea Afumati din judetul Ilfov se contruieste primul China Town din Romania. Santierul viitorului orasel chinezesc a fost inaugurat, marti, 17 august, de premierul Emil Boc. Insotit de investitorii chinezi si turci, care promit sa investeasca 100 de milioane de euro intr-un complex de 38 de hectare, Emil Boc a vorbit despre farmecul si miracolul chinezesc, a pus o lopata de pamant, s-a pozat si a fost aplaudat de tinerii tovarasi chinezi si a ascultat celebrul hit popular „Pusca si cureaua lata”.Viitorul orasel chinezesc este construit in localitatea Afumati din judetul Ilfov. Proiectul se intinde pe 38 de hectare si este dezvoltat de compania China Town Romania. Compania are 19 actionari – cetateni chinezi – si un capital social de 1 milion de lei. Viitorul China Town va cuprinde trei hale, unde vor activa 1248 de magazine. Reprezentantii China Town Romania spun ca pana in 2011 vor investi in proiectul de la Afumati 40 de milioane de euro.
A doua etapa a proiectului, programata sa fie finalizata in 2015, estimata la 50 de milioane de euro, este China Town-ul propriu-zis, care va cuprinde o scoala chineza, restaurante, un spital traditional chinez si o zona de agrement. In final, chinezi vor construi si un ansamblu rezidential format din trei blocuri si un parc. Intreg proiectul urmeaza sa fie finalizat in 2020.
Johnny Weng, directorul general al China Town Romania, a explicat ca proiectul este un joint-venture intre investitori chinezi, turci, arabi si sirieni. Principalii investitori sunt insa chinezi. Partenerul oficial este un grup de investitori turci. Acestia sunt reprezentati in Romania de Metin Dogan (fara legatura cu familia Dogan, proprietara Kanal D in Romania).
Metin Dogan este si actionar la Natura Construct, una din companiile care se ocupa de constructia China Town-ului. Un apropiat al acestuia ne-a declarat ca imprumuturile pentru pachetul finaciar necesar constructiei ansamblului comercial au fost facute la Asia Bank. Johnny Weng, directorul general al China Town Romania, a mai declarat si ca investitorii chinezi au cumparat cele 38 de hectare pe care se construieste oraselul chinezesc.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.