Chimicale multicolore pe bat

Chimicale multicolore pe bat

0 104

Bombe cu ceas la indemana copiilor nostri. Culorile vii ale acadelelor Meranda pot atrage copiii ca un magnet, dar acest lucru mai atrage si multe alte probleme medicale pentru micuti.
In primul rand este bine de stiut faptul ca eticheta este scrisa gresit, iar unele ingrediente reprezinta un adevarat pericol pentru cei mici. Aceste acadele contin zahar, glucoza, esente natural identice (termenul correct ar fi artificiale) coloranti alimentari si o lista intreaga de E-uri. O bila alba este faptul ca producatorul ii sfatuieste pe parinti sa ii supravegheze pe copiii sub trei ani, dar adevarul este ca toate persoanele trebuie sa aiba grija atunci cand vor sa consume acest produs.
Adevarul este ca aceste acadele sunt un produs zaharos profund dezechilibrat din punct de vedere al profilului nutritional. Acesta este compus numai din glucide cu index glicemic foarte ridicat, cu efect de epuizare a pancreasului endocrin si determinarea unor fluctuatii periculoase ale glicemiei. In combinatie cu colorantii artificiali E 124a, E 102, E 110, E 133, produsul devine si mai periculos, deoarece poate duce la aparitia sindromului ADHD, hiperactivitate si deficienta de concentrare. Toti acesti coloranti sunt considerati foarte periculosi pentru sanatatea copiilor, mai ales ca E 124a are si potential cancerigen.
Astfel, ca un semnal de alarma trebuie sa timem cont de sfatul medicilor care afirma ca in urma analizei ingredientelor inscrise pe eticheta produsul nu este indicat copiilor, adolescentilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, supraponderalilor si obezilor, celor cu sensibilitate la ingredientele si aditivii utilizati, desi parca mai simplu ar fi putut fi interzise …oamenilor.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.