Chimia amprentelor digitale

Chimia amprentelor digitale

0 67

Chimia amprentelor digitale
O noua tehnica va usura munca politiei, permitand stabilirea semnaturii chimice a amprentelor digitale, potrivit lucrarilor unor cercetatori americani publicate joi in SUA, relateaza AFP.
Aceasta tehnologie poate detecta urme de explozibil, droguri sau alte materiale lasate in amprente. Ea permite, de asemenea, diferentierea amprentelor suprapuse ale mai multor indivizi, o misiune dificila cu metodele optice actuale.
”Exemplul clasic al unei amprente digitale este o imprimare cu cerneala pe hartie care lasa formele unice ale liniilor si pielii degetelor pentru a identifica un individ, insa aceste amprente lasa si o semnatura moleculara unica”, a explicat Graham Cooks, chimist de la Universitatea Purdue din Indiana (nord), principalul autor al studiului.
”Unele dintre reziduurile lasate in urma provin de la componentele naturale care se afla in piele, iar altele de la suprafetele si materialele cu care persoana a fost in contact”, a adaugat el.
”In masura in care distributia acestor componente moleculare gasite in fiecare amprenta digitala este unica, se poate utiliza aceasta tehnologie pentru a se face distinctia intre amprentele suprapuse”, a precizat Demian Ifa, un cercetator care a participat la acest studiu publicat in ultimul numar al revistei Science.
”Putem astfel sa separam amprentele si sa obtinem o imagine perfect clara a fiecareia dintre ele, urmand a fi introdusa intr-un calculator dotat cu un program de identificare a amprentelor”, a adaugat el.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.