Chilotii pe tambal

Chilotii pe tambal

0 142

De obicei, batista este cea care se asterne pe armatura muzicala, semn de impaciuire si de stingere a conflictelor. Ultimele evenimente ale arborescentului caz Elodia Ghinescu tin neaparat sa ajusteze acest frumos obicei romanesc. Tambalul ramane, dar batistutei i-au luat loc chiloteii. Care, pusi pe tambal, nu au darul de a estompa zgomotele, ci de a amplifica stridentele.


Sa examinam mai intai chilotii. Cei care apar cu duiumul in cazul asta sunt tetra si neaparat barbatesti. Cea mai mare valva au facut cei gasiti in localitatea Uda, judetul Arges, la casa parinteasca a lui Cristian Cioaca. Anchetatorii s-au alarmat foarte cand, cu ocazia ultimelor scotociri, au dat peste o pereche de chiloti barbateste, murdari de niste pete rosii extrem de suspecte. La analize s-a constatat ca apartineau tatalui politistului Cioaca si proveneau de la mustul de struguri stors din via personala.


Chiar si-asa, chilotii se incapataneaza sa ramana cel mai dubios obiect de vestimentatie din acest caz. Orice chilot gasit de-acum inainte pe coclauri va trezi suspiciuni si va fi recoltat pentru probe. Sastiseala anchetatorilor s-a vazut si auzit cel mai bine cu ocazia ultimelor scotociri in padurea dintre Rasnov si Poiana Brasov. Criminalistul chemat in graba de un jandarm cautator, care daduse peste niste chiloti in iarba, a denuntat cu obida isteria bumbacului intim in cazul Elodia. Pe niste imagini pe care nu le veti vedea niciodata la televizor cu sonorul original, omul zice cu naduf: „Ba, sa-mi bag – beep – parca toti chilotii din padure sunt a lu’ Cioaca!”


Sa luam acum tambalul. Instrumentul va avea si el partea de glorie in cazul Elodia. Pentru ca acompaniaza deja prima piesa de muzica populara dedicata disparutei de o gurista folclorica. Balada Elodiei, o insailare sinistra de versuri oligofrene, puse pe o muzica tanguitoare si scremuta.


In conditiile in care Elodia e-n tot si-n toate, era normal ca si folclorul sa contraatace.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.