Chilotii curati, in zadar

Chilotii curati, in zadar

0 180


Scena citirii motiunii de catre Mircea Geoana mi-a amintit de o intamplare amuzanta de pe vremea cand eram eleva. In vacanta fiind, am fost chemati de urgenta la scoala, cativa elevi, in costumul de “pionier”, fiindca urma sa primim o delegatie din Cehoslovacia (pe atunci Cehia si Slovacia erau o singura tara). Ne-am gatit noi, am pregatit putina regie si ne-am insirat la “intrarea profesorilor” pentru a intampina delegatia. Care delegatie s-a dovedit a fi un barbos desirat, imbracat ca vai de lume, insotit de un translator. Directorul adjunct al scolii, un maghiar simpatic si plin de umor, la patru ace, a susotit catre noi, nedumirit: pentru asta v-ati luat voi chiloti curati si maieuri curate? Nu ca si-ar fi suspectat omul elevii ca se schimba o data la un an, a sugerat doar intr-o maniera nostima ideea deranjului zadarnic


Dupa ce am ascultat doina de jale a lui Geoana, m-am intrebat si eu: pentru dracia asta si-au luat parlamentarii chiloti curati? Ei, uite ca da!


In alta ordine de idei, negociatorul din boschetii Cotroceniului trebuia sa stie ca lupta pentru o cauza pierduta. Dar, la Bran, zici ca a mancat bulz cu hasis, a avut un delir brusc si i s-a facut de motiune. N-a mai tinut cont ca n-are cu ce si n-are cu cine, omul a vrut neaparat sa-si demonstreze potenta. L-au sfatuit multi s-o lasa balta, dar Geoana a vrut neaparat sa mearga pana la capat.


Basescu i-a dat semnal ca pierde. Cand a spus ca vrea un PSD fara Geoana si Hrebenciuc, era evident ca macar atata lipici mai au cei doi, astfel incat sa convinga 12 parlamentarii sa zica pas. Au convins chiar 30 si pare-se doi de la democrati. Iar motiunea mult trambitata s-a transformat intr-un montaj literar artistic in interpretarea mediocra a cocorului, vanat de multi si care sta sa fie facut tocanita.


In plus, este evident ca lui Basescu numai de guvern PD nu-i ardea. Va dati seama ce ar fi insemnat un guvern cu Emil Boc in frunte si cu ministri scosi peste noapte ca dintr-un joben de magician? O catastrofa. Iar presedintele, simtind ca n-are nu`s ce sanse cu un guvern democrat, neavand oameni destui, s-a gandit probabil ca n-are rost sa uzeze PD-ul inainte de tremen, oricat si-ar fi dorit Emil Boc sa ajunga premier!


A incercat si Iliescu sa-i domoleasca “Prostanacului” elanul revolutionar, dar cu incercarea s-a ales.


Geoana a fost obsedat de motiune si a depus-o, a luat-o in freza iar un curand ii vine si lui randul la motiune: o parte a social-democratilor il va hali cu fulgi cu tot!


?


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.