Chilipirul imobiliar al primarului Allen Coliban de la Bod vândut cu 6,1...

Chilipirul imobiliar al primarului Allen Coliban de la Bod vândut cu 6,1 milioane de lei

0 26

Departe de a fi gratis platforma industrială a Fabricii de Zahăr Bod, aceasta fiind întinsă pe 30 de hectare, a fost adjudecată ieri la un preț de 1,25 milioane de euro firmei Best Achiziții din București, firmă abonată la achiziții de la și pentru statul român. Această firmă a avut legătură și cu Unifarm și cu importul de echipamente medicale anul trecut, dar și cu firma turcească de autobuze hibride. Allen Coliban nu a putut participa la licitație, așa cum și-ar fi dorit și el și Dan Tartagă, controversatul patron al fabricii de zahăr falimentare, pentru că nu a obținut aprobarea Consiliului Local. Primăria Brașov ar fi putut licita și până la 2 milioane de euro pentru că primarul nu a cerut o limită maximă accesibilă Primăriei, caz în care Tartagă i-ar fi fost extrem de recunoscător primarului Coliban, care i-ar fi adus astfel în buzunar un plus de 800 de mii de euro.

Primarul Coliban a ratat tunul imobiliar al vieții sale
Disperarea și lamentarea publică a primarului userist, aflat în minoritate în Consiliul Local după alianța PSD-PNL, este justificată de acest eșec imobiliar, de care se legau speranțele primarului de mai bine pentru zona industrială a Brașovului, însă care s-ar fi aflat la Bod, dar și pentru sine.
Lucian Pătrașcu și Sebastian Rusu, liderii grupurilor de consilieri locali social-democrați, respectiv liberali, au fost cei mai vehemenți împotriva participării Primăriei la licitația de la Bod, argumentând că nu este oportun pentru Brașov achiziționarea de platforme industriale aflate în alte localități, când în municipiu zac atâtea vechi platforme industriale dezafectate, de exemplu cea de la Rulmentul și de la IUS-Lemexim-Lubrifin, apreciem noi.

Libiu Mateescu 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.