Chi Lingua ha, a Roma va!

Chi Lingua ha, a Roma va!

0 318

Se vede treaba ca politica romaneasca are drept nucleu limba, la singular, sau in functie de context, la plural. Pai, ce, degeaba l-a insarcinat Uniunea Europeana pe comisarul Orban sa raspunda de multilimbism, ma rog, multilingvism? Ni s-a gasit o nisa libera, in aceasta zona am putea si noi sa exportam niscaiva know-how!


De la atitudine la aptitudine, multi dintre politicienii nostri sunt foarte buni de limba, pe care o folosesc cu iscusinta in diferite scopuri: promovare la nivel inalt, gargara anticomunista cu angajamentul de turnator? ascuns in izmene si politica de partid.


Limba e cheia ce deschide seiful tarii, e scara ce urca in top 300, e mijlocul de-a-ntepeni in scaunele de plus din Casa Poporului.


Foarte in tema si temeinic pregatiti, parlamentarii PSD brasoveni, si-au scos si ei la expozitie, in Uniunea Europeana, limba de lemn, naturala, ecologica, produs traditional, 100% romanesc!


Onorabilii si-au deschis birou la Roma, adeverind astfel si proverbul italian care spune ca cine are limba, ajunge la Roma (chi lingua ha, a Roma va)!


Acum, cerecetand mai in profunzime, ii intelegem: or fi vrand, in perspectiva,? sa emigreze pentru reintregirea famigliei (se purta si pe cealalta lume – a comunismului)!


Altfel, ideea e foarte buna: joia, cand se trage chiulul traditional de la sedinte, unde credeti ca ar putea fi parlamentarii brasoveni din PSD?


Cum unde? In …teritoriu, fratilor, la …Roma (Dat fiind existenta oficiala a Biroului parlamentar de la Roma, conform Regulamentului Camerei Deputatilor, toate cheltuielile sunt suportate din bugetul pus la dispozitie de catre Parlament, inclusiv din suma forfetara!)!


Pe cand o conferinta de presa, intr-o vineri, la Roma, cu ziaristi ?brasoveni?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.