Chestia cu E-urile

Chestia cu E-urile

0 90

?In vreme ce occidentul european este tot mai atent la ce baga procesatorii prin produsele alimentare de tot felul – mezeluri, branzeturi, supe concentrate, patisserie si toate bazaconiile astea – la noi acele E-uri de pe etichete au inceput sa dispara. Iar cumparatorul care ar vrea sa afle cat mai are de trait daca mananca unul sau altul dintre produsele expuse prin magazine, ca sa stie cand sa se apuce de redactarea testamentului, ramane nelamurit citind etichetele. Caci acestea devin tot mai vagi in lamurirea asupra produsului.


Iau ca exemplu, total aleatoriu, eticheta de pe o bucata de gusa de porc, fiarta si afumata. Nu amintesc producatorul ca nu fac reclama aici.


La ingrediente incepe insiruirea a o gramada de semen cabalistice pentru nespecialisti: colorant natural (anatto) – mai zi ceva, din start – conservant ( nitrat de Na,nitrat de K), antioxidant (ascorbat de Na), agent de ingrosare (caragenan), stabilizator (polifosfati de Na,K,Ca), potentiator de aroma (glucomat monosodic ), Ur:75-80%. S.F.3D4/2007.


Daca nu va puteti lamuri, intrebati-va membrii familiei. Daca si acestia sunt tufa, luati-o prin vecini si printre cunoscuti. Sa nu apelati la vanzatoare, ca saracele sunt nevinovate.


Nu vreau sa acuz producatorii ca vor sa-si omoare clientii, dar emanciparea europeana cere mai multe lamuriri.


Unde sunt zapezile de altadata, cand mama si bunica preparau gusa asta de porc cu mirodenii indigene si fara nitrati si polifosfati si Na,K,Ca sau Ur 75-80%, combinat cu S.F.3D4/2007?


?


Dan Bota ??

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.