Cheltuielile cu masina de serviciu NU se mai deconteaza

Cheltuielile cu masina de serviciu NU se mai deconteaza

0 208

Guvernul nostru face ce face si mai scoate cate-o lege subjugatoare spre nemultumirea oamenilor de rand. Tot din cauza crizei, bat-o vina!, Ministerul Finantelor a mai venit cu o idee privind normele de aplicare a Codului Fiscal. Acesta nu este de acord sa fie deduse cheltuielile legate de autoturismele companiei.
Directorul general al Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania, Cristian Parvan, a declarat pentru Evenimentul Zilei ca motivul principal pentru care reprezentantii patronatelor au plecat de la intrunire a fost acela ca ordonanta de urgenta nu a respectat conventia dintre patronate si Executiv.
Parvan a dat exemplul cheltuielilor de functionare a automobilelor, inclusiv a decontarii combustibilului, cheltuieli care nu vor mai intra in categoria celor deductibile.
Pana in prezent, cheltuielile privind combustibilul pentru orice tip de vehicul rutier motorizat folosit de firme au fost deductibile integral la calculul impozitului pe profit si al impozitului pe venitul realizat din activitati independente.
Astfel, de la 1 mai, companiile nu isi vor mai putea deconta cheltuielile legate de functionarea si intretinerea masinilor pe care le folosesc.
Printre firmele care fac exceptie de la aceasta prevedere se numara cele care au ca obiect de activitate paza sau serviciile de transport si coletarie.
„Patronatele au iesit in masa de la discutiile cu Ministerul Finantelor. Noi am stabilit ca exista o ratiune pentru introducerea impozitului forfetar si am acceptat grila de impozitare cu conditia sa fie aprobata la pachet cu anumite deductibilitati privind cheltuielile de reparatii la masini, cu combustibilul, cu TVA la achizitia de vehicule. Acum, ministerul ne spune ca nu se poate”, a declarat Florea Parvu, vicepresedinte al Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), dupa discutiile esuate de la Finante.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.