Cheltuielile bugetare la limita absurdului!

Cheltuielile bugetare la limita absurdului!

0 175

Cheltuielile bugetare au atins „limita absurdului”, iar institutiile statului demonstreaza ca nu functioneaza, si asta nu ajuta firmele care se vor confrunta cu falimente in perioada urmatoare, in contextul unei scaderi economice de 7-8% in acest an, a declarat presedintele AOAR, Florin Pogonaru.
„Pozitia noastra este clara. S-a atins limita absurdului in ceea ce priveste cheltuielile bugetare, iar institutiile statului demonstreaza ca nu functioneaza. Ne asteptam ca in perioada urmatoare sa nu fie una fericita pentru firme. Ne asteptam la falimente, in contextul in care economia ar putea scadea cu 7-8% in acest an”, a spus, vineri, Pogonaru, inainte de inceperea discutiilor dintre Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) si Fondul Monetar International (FMI).
Totodata, secretarul general din cadrul AOAR, Cristian Parvan, a aratat ca discutiile cu FMI se vor axa pe situatia economiei din urmatoarele sase luni si din 2010, mentionand ca orice masura se va adopta in acest an va avea efecte de-abia in 2010.
Parvan a subliniat ca, in cadrul discutiilor cu reprezentantii FMI, AOAR va sustine reducerea cheltuielilor bugetarenu numai de personal, ci in toate domeniile, dar si nevoia de crestere a veniturilor.
AOAR propune, astfel, majorarea limitei de garantare a creditelor de la 1,5 miliarde euro pana la 2-2,5 miliarde euro.
Parvan a fost de acord ca este nevoie de corectarea coeficientilor din Legea salarizarii, precizand ca exista diferente importante intre salariile mari din structurile bugetare si mai putin diferentiate la gama de salarii mici.
El a mai spus ca unul din obiectivele principale ramane adoptarea monedei europene, care insa necesita un buget multianual, fiind nevoie, de asemenea, de adoptarea Legii salarizarii.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.