CFR-ul lui Berceanu: Marfa, Calatori si Infrastructura

CFR-ul lui Berceanu: Marfa, Calatori si Infrastructura

0 177

Dupa distrugerea Industriei, una din specializarile ministrului Berceanu (sa nu uitam ca a condus ministerul respectiv in timpul Guvernarii CDR), acesta a trecut la definitivarea distrugerii Transporturilor, lucrare inceputa de Traian Basescu (flota)cam in aceeasi perioada (guvernarea CDR). Nu cu mult timp inainte se inregistrase un mare succes anuntat de seful aceluiasi partid (Petre Roman): castigarea „Pariului cu Agricultura”.
Lucrarea de demolare a industriei romanesti, re-inceputa imediat dupa 2004 de catre cei doi ministri PD-L, a fost intrerupta prin caderea Guvernului Tariceanu 1. A fost momentul in care oamenii lui Basescu au fost exmatriculati din Guvern.
Reveniti prea repede la Putere, prin grija Tatucului de la Cotroceni, ministri fara ideologie (au fost de toate: comunisti, FSN-isti, social-democrati, populari) pe care o mai cauta inca, au trecut la finisaje, la „definitivarea lucrarii”, cu impovararea pe termen lung a romanilor. Nu poate fi numit altfel “planul din ultimele luni, de la dublarea costurilor de la Autostrada Transilvania si Autostrada Bucuresti – Brasov, pana la noua povara pe termen lung, pusa pe romani, cu acest imens credit de la FMI si UE…pentru plata salariilor, scenelor de 1 mai, birourilor externe de promovare a… slum turismului, ultima varianta de turism de care se ocupa acum ministerul controlat de Parlament.
Radu Berceanu, inca ministrul Transporturilor, dupa intalnirea de joi cu reprezentantii FMI si CE, printr-o conferinta de presa, vine in fata tarii si anunta ca a aprins lumanarea la ce mai este inca in viata din CFR.
Acesta a declarat ca CFR Marfa urmeaza sa fie privatizata anul viitor, in vreme ce celelalte doua companii feroviare, CFR Calatori si CFR Infrastructura, vor fi restructurate.
Reprezentantii Fondului Monetar, ai Comisiei Europene si ai Bancii Mondiale au aratat, fara sa numeasca si proasta conducere a domeniului, ca veniturile celor trei companii sunt mai mici decat cheltuielile.
Radu Berceanu, mai degraba comerciant decat ministru, a apreciat cu aceasta ocazie, ca „Pe CFR Marfa s-ar putea obtine miliarde de euro”. Nu a spus cate!
Reamintim ca “specialistul in ministere” al PD-L, adica Radu Berceanu, (nu de dragul contrazicerii) in februarie anul acesta, ne anunta ca “…privatizarea CFR Marfa, detinuta integral de Ministerul Transporturilor, nu mai este oportuna, intrucat compania a trecut pe pierderi, prioritatea fiind redresarea situatiei financiare a acesteia.
Spunem “contrazicere” pentru ca fostul ministru al Transporturilor, Ludovic Orban declara, anul trecut, ca privatizarea CFR Marfa va avea loc in 2009, institutia asteptand la acea data, un raspuns de la Comisia Europeana privind alegerea strategiei de trecere in proprietate privata a societatii.
Pentru restul din ce-a fost CFR, respectiv domeniul calatori Calatori si Infrastructura, Radu Berceanu are solutia magica – este necesara o restructurare a activitatii in general, dar mai ales in ceea ce priveste personalul, supradimensionat.
Pentru acesti samsari guvernamentali, restructurarea inseamna aruncarea salariatilor in strada.
Altceva nu stiu si nici nu concep sa faca in implinirea misiei asumate si a juramantului depus in fata lui Traian Basescu: distrugerea economiei romanesti. Ar mai fi ceva de consemnat la “realizari”: distrugerea sindicatelor.
A mai auzit cineva de vestitele sindicate ceferiste?

Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.