CFR Marfa la vanzare

CFR Marfa la vanzare

0 557

Procesul de privatizare a CFR Marfa se va desfasura pe o perioada de aproximativ 11 luni, in varianta optimista, potrivit unei informatii transmise de Ministerul Transporturilor. Privatizarea va avea loc prin licitatie cu strigare, aceasta urmand sa se desfasoare la sfarsitul lunii martie 2011. De asemenea, finalizarea procesului de privatizare ar putea avea loc pana la sfarsitul primului semestru al anului viitor, mai informeaza Ministerul Transporturior. Reprezentantii acestuia nu exclud posibilitatea efectuarii unor noi disponibilizari la CFR Marfa.
In ceea ce priveste suma pe care o va obtine statul in urma vanzarii societatii, reprezentantii ministerului spun ca urmeaza sa fie facuta o evaluare. Insa, pretul efectiv de vanzare a actiunilor ar putea fi diferit de pretul de oferta. „Una dintre principalele etape ale procesului de privatizare a „C.F.R. Marfa” – S.A. este elaborarea unui raport independent de evaluare pentru determinarea valorii societatii comerciale. In cadrul acestui raport de evaluare sau separat de acest raport, evaluatorul va realiza si o analiza comparativa cunoscuta in jurisprudenta comunitara sub denumirea de „testul vanzatorului privat in economia de piata” sau „testul investitorului privat prudent”. Estimarea sumei pe care statul o va putea obtine in urma vanzarii pachetului de actiuni
detinut la „C.F.R. Marfa” – S.A. se va putea realiza numai pe baza acestui raport de evaluare, cu precizarea ca pretul efectiv de vanzare a actiunilor poate fi diferit de pretul de oferta de vanzare si se va stabili prin mecanismul licitativ ce va fi organizat conform prevederilor legale in vigoare si conform Strategiei de privatizare aprobata de catre Guvern”, sustine Ministerul Transporturilor.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.