CFR intra in greva vineri, 7 noiembrie 2008

CFR intra in greva vineri, 7 noiembrie 2008

0 129

Pentru ca tot este sezonul grevelor sindicale, iata ca si transportul feroiar risca sa paralizeze din cauza nemultumirilor angajatilor CFR care intentioneaza sa-si inceteze activitatea pentru cateva ore.
Asadar, angajatii CFR afiliati la Federatia Sindicala Miscare Comercial vor inceta lucrul vineri, 7 noiembrie, timp de sase ore, incepand cu ora 7,00, din cauza conditiilor grele de lucru si a lipsei investitiilor pe calea ferata, a declarat marti, 4 noiembrie, presedintele Federatiei sindicale, Gheorghe Popa.
“Nu este vorba despre o greva, ci despre incetarea lucrului, in conformitate cu dorinta salariatilor nostri. Este o actiune care nu vizeaza cresterea salariilor, ci investitii pentru asigurarea securitatii pe calea ferata si a sigurantei calatorilor”, a declarat Popa.
Acesta a subliniat ca activitatea pe calea ferata va fi bulversata in totalitate, urmand sa inceteze lucrul conductorii de tren, sefii de tren, precum si personalul comercial. Directorul general al companiei CFR SA, Constantin Manea, a precizat insa ca nu sunt intrunite conditiile pentru incetarea lucrului si ca discutiile cu sindicalistii vor continua si in zilele urmatoare.
“Din punctul nostru de vedere, nu sunt intrunite conditiile pentru o incetare a lucrului. Noi ne-am intalnit astazi cu sindicatele pentru a ne prezenta punctul de vedere, urmand ca ele sa ia o decizie”, a spus Manea.
Directorul general al CFR Calatori, Alexandru Noaptes, a declarat ca, in conditiile incetarii lucrului, activitatea va fi afectata toata ziua de vineri, avand in vedere ca reluarea circulatiei se va putea realiza complet abia seara tarziu, in conditiile in care peste 40% dintre cei 250.000 de calatori transportati zilnic pe CFR pleaca din Gara de Nord.
Sindicatele sustin ca, pentru prima oara dupa 1989, CFR SA nu are un buget de investitii aprobat pentru acest an, cu doar 50 de zile inainte de sfarsitul anului. Acestia sustin ca necesarul de finantare pentru mentinerea sigurantei pe calea ferata este, intr-o prima faza, de circa 700 -800 milioane lei (300 milioane euro).

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.