CFR Cluj a inceput ca o mare perdea de fum a spionajului...

CFR Cluj a inceput ca o mare perdea de fum a spionajului antiromanesc !

2 302
La Cluj, Paszkany a fost unul dintre cei mai tari „jucători” din domeniul imobiliar, ca urmare a asocierii dintre Consiliul Local siPolus.
Afacerea POLUS a intrat în atenţia organelor speciale române încă din 1998, atunci când un teren proprietate publică a statului, de 34 hectare, aflat în imediata apropiere a Municipiului Cluj-Napoca, a intrat în posesia firmei respective prin contribuţia directă a fostului prefect de Cluj, Alexandru Farcaş, şi a lui Radu Sârbu (clujean ajuns șef la FPS).
Afacerea POLUS a început în timpul Regimului Constantinescu .  Acesta a primit vizita celebrului om de afaceri si congresman american de origine maghiaro-evreiasca Tom Lantos,  venit în vizită pentru a uşura investiţia lui Paszkany,numita Polus Center.După Cluj, Firma Polus a incercat  pătrunderea pe piatza din Bucureşti si în câteva  oraşe mari ale României, intenţionândimplementarea a 7 mari investitii, de peste 2,5 miliarde de euro.Fabulos ! Corporaţia pe care o reprezenta Arpad Paszkany ,TriGranit, cu baza în Canada – era un centru al iredentismului maghiar, şi o sursă de finanţare a  AVO – cu subsidiare în Marea Britanie, România ,cu  investiţii ce vizează Ungaria şi ţările din jur, cu minorităţi maghiare semnificative.
TriGranit avea, printre acţionari, Fondul de Investiţii Immoeast, un puternic investitor pe piaţa imobiliară românească, precum şi pe Nathaniel Rothschild, copreşedinte al Fondului de Investiţii Atticus Capital, descendent al cunoscutei familii de bancheri din Marea Britanie. De altfel, Paszkany şi-a creat imperiul financiar prin infuzii dubioase de capital, provenite de la lobby-ul maghiar, antiromânesc prin definiţie
Este foarte interesant cum acest Paszkanycercetat în mai multe dosare penale, între care şi unul pentru instigare la şantaj şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, a fost lăsat să-şi desfăşoare afacerile, şi să-şi „ancraseze” o reţeaua specifica ,menita  să finanţeze,inclusiv cu banii de la Budapesta, echipa de fotbal CFR Cluj. Fugit şi revenit mult mai discret în ţara ,se spune de catre cei „informati” ca acest …fost spion cu legitimatie „dubla”, avea ca sarcina să câştige… Campionatul de fotbal  în România – damblaua personala de la Orban Viktor Persoana, fost fotbalist mediocru prin liga 4-a la o echipa din satul natal ,a ramas si acum bolnav pe bune de acest sport!… Ca orice diktator – n-a pregetat sa-si faca un senzational stadion pe terenul din fata casei natale din Felcsut,socotit cel mai spectaculos si mai luxos  din intreaga Ungarie (!!) … intr-un satuc de circa 1700-1800 de locuitori,inclusiv cu… angajatii din Cariera de piatra a tatalui sau,dintr-un amarat de instalator, devenit multi-milionar -pe care la inceput la…impropietarit prin privatizare, in calitate de… fiu !! 
 
Echipa CFR Cluj a rămas în oraş şi chiar s-a înscris în campionatul de fotbal al Ungariei, în perioada 1940-1944,  act considerat si azi de români o trădare făţişă,de care actuala conducere,nu s-a delimitat!! Parca noul sponsor este ROMAN !!
Prin echipa de fotbal „ungurească” din Ardeal , adunata cu bani de prin toata Europa tandemul Orban -Paszkany vizează un„control” sentimental…simbolic al zonei, deoarece controlează şi un „grup regionalist” – „Eureka”, acesta acţionând sub comanda Budapestei şi având ca obiectiv regionalizarea României. Membrii acestui grup au relaţii inclusiv în Poliţie şi în Serviciile Secrete. Liviu Man,fost infractor, unul dintre slugile de încredere ai omului de afaceri maghiar, este apropiat de Vladimir Tismăneanu, ca şi de alţi membri de vârf ai GDS-ului, promotori ai tezelor Budapestei, pe filiera Soros. Grupul „Eureka” este, oficial, o organizaţie „non profit”, care se ocupau însă şi de afaceri (prin societăţile Group Eureka SRL si Eureka Media SRL) şi al cărei lider politic, la vedere, a fost desemnat fostul ministru al Comunicaţiilor, Zsolt Nagy.
Liderul informal al grupului „Eureka” era insa tot Paszkany, iar organizaţia sa, conectată puternic la mediul de afaceri maghiar din Transilvania, susţinea financiar UDMR-ul. Prin acelaşi Zsolt Nagy, echipa de fotbal CFR Cluj a beneficiat de un contract de publicitate cu Poşta Română, companie căreia Paszkany i-a mai vândut, fără licitaţie, 8 autoturisme, prin firma Ecomax General Investments SRL. Numitul Paszkany era şi principalul sponsor, cu sume uriaşe, ”scapate” campaniei electorale a lui Emil Boc pentru câştigarea Primăriei Clujului, ca şi al Alianţei DA în judeţul Cluj. Tot el este personajul pe care şeful statului,dubiosul Traian Băsescu, l-a dat ca exemplu de… civism într-o şedinţa de bilanţ a Ministerului Public, afirmând că a primit

In mintea… chibitzului Viktor, pentru ca CFR-ul este perceput ca echipa ungurilor din Cluj-Napoca,premierul „lor” ar vrea titlul de capioana … sub Feleac tocmai pentru a influenţa mai puternic zona de nord-vest a ţării, acolo unde, echipa clujeană sa fie percepută ca una fanion...al Transilvaniei !! Preluarea de către Zoltan Arpad Paszkany a celui mai vechi club de fotbal din zona … CFR Cluj, nu a fost însa întâmplătoare. Întemeiată în anul 1907, în Cluj,CFR era perceputa ca fiind sustinuta de fostii salariati si urmasii lor, multi fiind atunci maghiari de la Caile Ferate, în timp ce faimoasa Universitatea Clujîntemeiata de studentii romani înainte de primul razboi, era considerată a românilorcare erau de 3-4 ori mai multi in Ardeal !!.
Această „delimitare” provine din anul 1940 (30 august), și s-a accentuat cand nord-vestul Transilvaniei a fost cedat de Hitler, chiar Ungariei horthyste, prin odiosul Diktat de la Viena; iar Universitatea Clujeana s-a refugiat toata la Sibiu şi, o dată cu ea, şi echipa de fotbal a studenţilor. 
Pe Paszkany îl regăsim alături Veresstoy Atilla si Rudas Erno,ultimul  confirmat drept spion-diplomat şi om de afaceri de… succes în România, care avea legături… politice si în Voivodina, unde se află o semnificativă minoritate maghiară, cat şi în Croaţia si Transcarpatia,in colaborare cu Laszlo Tokes si Szocs Geza.
În 1989 a fost implicat direct în „revoluţie”, prilej perfect pentru scopurile sale revizioniste. A coordonat difuzarea de manifeste antiromanesti în Bucureşti, dintr-o maşină a Ambasadei Ungariei  reţinută  în timp ce împrăştia pe raza Capitalei materiale cu conţinut iredentist.In 1993 a fost expulzat 
ca urmare a înţelegerii dintre miniştrii de Externe român şi maghiar
Tot in aceasta perioada s-a incercat penetrarea Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat (ANRS), instituţie ce concentrează secrete de stat  atât pe timp de pace, cât şi pe timp de război, despre rezervele de stat şi strategia cu privire la acestea, ca resursă internă de securitate, sau acţiuni asimetrice nepremeditate. Prin numirea unor „curiosi” în  ANRS s-a realizat cea mai „legală” formă de transmitere de informaţii clasificate către o putere străină. Un alt punct sensibil îl reprezintă Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiilor.
Faptul că organizaţiile, oricare ar fi ele, depind de reţelele de comunicaţii electronice şi de sistemele si serviciile informatice face ca acestea să fie mult mai vulnerabile la ameninţările de securitate, Cu toate acestea, prin algoritm politic,posul de ministru a fost atribuit UDMR-ului, astfel că lui Zsolt Nagy i-au urmat la şefia ministerului Iuliu Winkler şi apoi Borbely Karoly, fost consilier parlamentar al lui Iuliu Winkler
Și secretarul de Stat din Ministerul Agriculturii, Istvan Toke nu reprezenta decat  interesele unui grup economic condus de Verestoy Atilla, care acţiona (si dupa moartea sa!) tot la comanda Budapestei. Astfel lemnul exploatat din pădurile judeţelor Covasna şi Harghita era folosit numai la nivelul unui singur judeţ din cele douã, ceea ce înseamnă o suplimentare cu 30% a cantităţilor aprobate în anii precedenţi. În concluzie, Istvan Toke favoriza afacerile  care suplimentau exporturile de material lemnos pe spaţiul Ungaria, exportând, practic, venit naţional din România către Ungaria !
Ascuns sub umbrela unui nume românesc, Anton Niculescu, fost purtător de cuvânt al UDMR, desfăşoară o intensă activitate informativă din poziţia de secretar de Stat în ministerul de Externe! Aici ,deşi a studiat şi a obţinut o licenţă în Chimie Industrială , el nu a profesat nici un moment în acest domeniu, îndreptându-se către zona mass-media, din Bucureşti şi corespondent al postului Europa Liberă, în 1992. expert parlamentar UDMR (aprilie 1995-mai 1997) si apoi pregătit intens printr-o serie de cursuri şi programe speciale:
* Academia Internacional Liberdade Desenvolvimento – Lisbon Youth Meeting, Sintra,  1992;
* Programul PHARE Democracy în Marea Britanie, apoi, Belgia (NATO, Parlamentul European),
*  „Managementul conflictelor inter-etnice” la Centrul Berghof, Berlin, 1994;
* „Administraţiile locale şi de stat” în SUA, 1995, apoi la
* Agenţia de Informaţii a SUA (USIA);
* „Administraţii publice locale”, Belgia, Spania şi Danemarca, 1997;
* Eisenhower Fellowship, SUA,  1999.
Pregătirea i-a fost desăvârşită în intervalul  1999-iunie 2001 în cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti,  ca „specialist politic”. În paralel, începând din 1997, a fost plasat  ca secretar general adjunct, apoi ca secretar de Stat la Departamentul pentru integrare europeană, pana in februarie 1999.
În intervalul 2000-2004, la intervenţia Serviciilor Speciale române, a fost ţinut în afara sferei Executivului, dar a revenit în forţă odată cu intrarea la guvernare a UDMR-ului alături de PNL, ca secretar de Stat pentru afaceri globale şi relaţii interinstituţionale în Ministerul de Externe, din iulie 2005.
Dacă se mai adaugă şi faptul că fostul director al Serviciului de Informaţii Externe pus de Basescu si ditamai prim-ministru,dl. Mihai Razvan Ungureanu, a fost semnalat, la rândul lui, de contraspionajul românesc cu legături suspecte în mediul Serviciilor Speciale de la Budapesta, unde a cedat PE NIMIC fabuloasa avere Gojdu aproximata la aproape 4 miliarde lei !! Iata doar o parte din tabloul incomplet al penetrărilor care s-au produs la nivelul sistemului decizional românesc.
Specialişti în munca de contraspionaj apreciază că asocierea în afaceri a unor politicieni cu putere de decizie cu cadre sau agenţi ai Serviciilor de Informaţii sub acoperire diplomatică sau comercială s-a dovedit a fi o cale fără întoarcere pentru cei dintâi.  (sursa: spyology)

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.