CFR, Biletele de tren se scumpesc de luni

CFR, Biletele de tren se scumpesc de luni

0 72

Biletele de tren se scumpesc cu 8% incepand de luni, anunta CFR Calatori, intr-un comunicat remis HotNews.ro. Compania a precizat ca va mentine facilitatile acordate navetistilor, elevilor si studentilor. Ultima scumpire a biletelor de tren a avut loc in septembrie 2007, cand tarifele au crescut cu 8,1%.
„Incepand cu data de 20 septembrie 2010, tarifele din transportul feroviar de calatori se vor majora cu 8%. Facilitatile de calatorie acordate de CFR Calatori pana la acest moment se aplica in continuare si dupa majorare, mentinandu-se principiile de protejare a calatorilor care utilizeaza frecvent trenurile de persoane, prin continuarea acordarii de reduceri de 50% din tariful integral la abonamente pentru navetisti si de 75% la abonamente pentru elevi si studenti”, se arata in comunicatul CFR Calatori.
Si Metrorex a majorat tarifele saptamana aceasta. De sambata, o cartela cu doua calatorii costa 3 lei, in timp ce una cu 10 calatorii costa 9 lei. Pretul unei cartele cu valabilitatea de o zi a crescut la 5.50 lei, iar al cartelei abonament lunar cu 62 de calatorii, la 27 de lei.
Ministerul Transporturilor a anuntat, pe 1 septembrie, ca CFR Calatori si Metrorex vor majora tarifele, de la 15 septembrie, cu 8%.

Guvernul s-a angajat fata de FMI ca va creste tarifele practicate de zece companii publice care inregistreaza cele mai mari pierderi, inclusiv de CFR Calatori si CFR Marfa, Metrorex, Termoelectrica si Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.