Ceva nou, ceva vechi…premierul britanic recicleaza discursuri

Ceva nou, ceva vechi…premierul britanic recicleaza discursuri

0 182


Dupa informatiile furnizate de publicatia The Times, citata de Rompres, am putea deduce ca premierul britanic Gordon Brown isi construieste dicursurile pe principiul gatirii miresei: ceva nou, ceva imprumutat si ceva…albastru (aici nefiind vorba despre jarteaua de sub rochie, ci despre situatia creata odata cu descoperirea ca Brown graieste intocmai ca alte personalitati politice).


Brwon este acuzat ca in discursurile publice se foloseste adesea de fraze rostite cu alte ocazii de Bill Clinton si Al Gore, pe care le adapteaza.
Explicatia acestei reciclari nu este de ordin ecologic, ci tine de serviciile prestate de consilierul lui Brown, Bob Shrum. Acesta i-a servit si pe Bill Clinton si All Gore, carora le-a scris discursurile rostite cu diferite ocazii. In aceste conditii nici macar de plagiat? si inclacrea drepturilor de autor nu poate fi vorba, autorul este comun! Asta daca nu cumva americanii nu si-au achizitionat drepturile asupra discursurilor, ceea ce ar fi prea de tot. Se presupune ca le-au rostit spontan, cu sinceritate si din inima!


Conform sursei citate, Gordon Brown este un client constiincios al consilierului si urmeaza ad literam sfaturile sale, adoptand totodata si structura de discurs recomandata. Ca si in cazul lui Clinton si Gore, discursurile lui Brown incep adesea cu o poveste despre parintii celui care vorbeste (mai mult sau mai putin reala) si despre ce l-au invatat acestia in viata.


Aceasta incredere oarba in consilier, care intr-un fel procedeaza corect ,de ce sa arunci la gunoi ce este bun, cand poti refolosi, premierul britanic si-a cam sifonat imaginea. Cine sa mai creada in povestile despre parintii sai, atata timp cat nu se stie exact daca nu cumva e vorba despre parintii lui Bill Clinton. Sau Al Gore.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.