Cetatuia ar putea reveni gratuit Municipiului

Cetatuia ar putea reveni gratuit Municipiului

0 604

Primaria a deschis un proces in care cere trecerea Cetatuii in proprietatea Municipiului. Edificiul aflat in prezent in proprietatea unei societati comerciale ar reveni municipalitatii fara niciun leu, dupa ce autoritatile locale au facut „sapaturi” in trecutul monumentului

Primaria a deschis un proces in care cere trecerea Cetatuii in proprietatea Municipiului. Edificiul aflat in prezent in proprietatea unei societati comerciale ar reveni municipalitatii fara niciun leu, dupa ce autoritatile locale au facut „sapaturi” in trecutul monumentului.

Primaria a purtat mai mult timp negocieri cu societatea comerciala care detine Cetatuia Brasov.

Autoritatile locale ar fi dorit sa preia edificiul, insa suma ceruta – 5 milioane de euro, redusa ulterior la 3,8 milioane – a fost considerata exagerat de mare.

In ultima perioada, specialistii Primariei au efectuat mai multe cercetari pentru stabilirea situatiei juridice a Cetatuii de-a lungul timpului, iar documentatia pare sa fi scos acum la iveala faptul ca monumentul ar putea reveni in mod gratuit Brasovului.cetatuie1

Autoritatile locale au decis sa decshida un proces in urma caruia vor incerca sa intre in posesia Cetatuii fara sa mai fie nevoie sa plateasca pentru aceasta.

Vifor Rotar

N.R.
Primaria (Consiliul Municipal Brasov) poate si chiar trebuie felicitata pentru aceasta actiune in care nu s-a lasat „pacalita” si nu a risipit atatea milioane de euro din bugetul public. Astfel de actiuni de recuperare a unui patrimoniu ce apartine domeniului public al Brasovului trebuiesc continuate. Cotidianul nostru va sprijini si se va implica in demersul de reintregire  a unui patrimoniu ce a fost „instrainat” si care a apartinut orasului. O prima propunere, tot din acest domeniul, este Castelul Bran care, din informatiile noastre a apartinut cetatenilor din Brasov, o comunitate bine condusa, harnica si bogata de-a lungul timpului. Vom reveni.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.