Cetatenii, victimele manipularii preÅŸedintelui CJ Covasna

Cetatenii, victimele manipularii preÅŸedintelui CJ Covasna

0 98
 
O nouă răbufnire antiromânească ÅŸi o manipulare desuetă a preÅŸedintelui Consiliului JudeÅ£ean Covasna TamaÅŸ Åžandor
 
Consiliul Director al Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita ÅŸi MureÅŸ a luat act din mass-media de o nouă răbufnire antiromânească ÅŸi o manipulare desuită a preÅŸedintelui Consiliului JudeÅ£ean Covasna TamaÅŸ Åžandor care recent, la o conferinţă de presă, a afirmat că nu are dispute interetnice cu locuitorii băştinaÅŸi din judeÅ£ul Covasna, ci doar cu românii „ aduÅŸi de securiÅŸti”, care au fost „plantaÅ£i” ÅŸi nu născuÅ£i în acest judeÅ£ ÅŸi care întreÅ£in o stare de tensiune interetnică în zonă.
 
Constituie o realitate de notorietate publică faptul că, domnului Åžandor TamaÅŸ ÅŸi colegilor săi maghiari, deopotrivă „moderaÅ£i” sau „radicali”, nu-i plac numai aceÅŸti români „plantaÅ£i de securiÅŸti”, ci ÅŸi toÅ£i românii verticali, demni, incoruptibili, buni profesioniÅŸti, cunoscători ai istoriei locale, regionale ÅŸi naÅ£ionale, iubitori ai valorilor ÅŸi tradiÅ£iile româneÅŸti, inclusiv a celor din „Å£inuturile secuizate”, care acÅ£ionează pentru respectarea legislaÅ£iei româneÅŸti, pe întreg teritoiu naÅ£ional. O dovadă peremtorie, în acest sens, o constituie modul în care domnul Åžandor TamaÅŸ ÅŸi echipa sa, a acÅ£ionat pentru înlăturarea din funcÅ£ie a prefectului judeÅ£ului Covasna, dr. Codrin Munteanu, un specialist recunoscut în întreg sistemul administraÅ£iei publice româneÅŸti, pentru prestaÅ£ia sa profesională exemplară ÅŸi pentru denigrarea altor lideri ai comunităţii româneÅŸti cunoscuÅ£i pentru activitatea lor de prezervare ÅŸi afirmare a identităţii româneÅŸti din Arcul Intracarpatic.
 
 
Domnilor Åžandor TamaÅŸ, Arpad Antal ÅŸi colegilor lor le plac doar românii „multiculturali”, parteneri loiali în promovarea separatismului ÅŸi enclavizării ÅŸi nu agrează deloc nici pe concetăţenii de etnie maghiară care nu le împărtăşesc idealurile. Pe bună dreptate am fost rugaÅ£i să-l întrebăm pe domnul Åžandor TamaÅŸ ÅŸi pe colegii săi dacă Å£ine o evidenţă ÅŸi a cetăţenilor judeÅ£elor Covasna, Harghita ÅŸi MureÅŸ „implantanÅ£i”, consiliaÅ£i ÅŸi sponsorizaÅ£i de serviciile secrete ale unor ţări vecine, sau mai îndepărtate?
Totodată îi recomandăm domnului Åžandor TamaÅŸ să consulte datele oficiale ale recensămintelor populaÅ£iei României ÅŸi să constate că un procent însemnat din populaÅ£ia de etnie maghiară a judeÅ£ului Covasna, nu este născută în acest judeÅ£. Domnule TamaÅŸ, într-o Å£ară a Uniunii Europene, în anul Domnului 2013, nu se mai practică asemenea manipulări anacronice, care descalifică pe cei care le promovează.
 
Consiliul Director al Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita ÅŸi MureÅŸ solicită Consiliului NaÅ£ional pentru Combaterea Discriminării să se autosesizeze ÅŸi să analizeze această nouă acÅ£iune de discriminare a românilor în propria lor Å£ară, prin intermediul unei împărÅ£iri anacronice a românilor după criterii artificiale, iar reprezentanÅ£ilor mass-media să „sancÅ£ioneze” acest nou demers mediatic antiromânesc ÅŸi antidemocratic promovat de liderii UDMR din judeÅ£ul Covasna.
 
Comunicat
Biroul de presă al FCR, 30 ianuarie 2013
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.