Cetatenii trebuie sa cunoasca- criza de sange a reaparut in spitalele brasovene

Cetatenii trebuie sa cunoasca- criza de sange a reaparut in spitalele brasovene

0 529

Ca in fiecare vara, odata cu concediile a scazut si numarul donatorilor fideli de sange. Cel mai grav este ca fenomenul se inregistreaza odata cu numarul mare de cazuri urgente in randul gravidelor, copiilor si a bolnavilor oncologici, care au mare nevoie de transfuzii

Ca in fiecare vara, odata cu concediile a scazut si numarul donatorilor fideli de sange. Cel mai grav este ca fenomenul se inregistreaza odata cu numarul mare de cazuri urgente in randul gravidelor, copiilor si a bolnavilor oncologici, care au mare nevoie de transfuzii. Conducerea Centrului de Transfuzii Brasov ii invita pe toti brasovenii sa salveze vieti.

Daca in luna iunie, peste 1.200 de donatori au trecut pragul Centrului de Transfuzii, in iulie media persoanelor care au venit zilnic la centru a scazut la doar 40-50 .

Numeroasele probleme de sanatate ale gravidelor, copiiilor si afectiunile hematologice care impun transfuzii masive de sange necesita o cantitate de sange mult mai mare decat anul trecut, in aceeasi perioada. Probleme apar in special in cazul grupelor rare, cum ar fi 0 negativ si B negativ.

Cei mai multi sunt donatori fideli, dar si brasovenii care nu obisnuiau sa doneze sange s-au decis sa salveze vieti.

Donarea de sange se poate repeta de regula la trei luni. Brasovenii cu o stare buna de sanatate si care se incadreaza in criteriile existente pentru donare sunt astepati la Centrul de Transfuzii.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.