Cetatea Rasnovului si Castelul Bran, sub asediu american

Cetatea Rasnovului si Castelul Bran, sub asediu american

0 75
63 de puscasi marini, veniti la Constanta pentru un exercitiu militar, s-au plimbat vreme de 3 zile prin Arcul Carpatic, unde au vizitat castelele si tinuturile transilvane. Au fost extrem de impresionati de intalnirea cu pamantul lui Dracula si au recunoscut ca, inainte sa vina aici, nu se asteptau la nimic bun.
PuÅŸcaÅŸii marini de pe nava USS Fort McHenry au participat timp de o săptămână la exerciÅ£iul militar româno-american Summer Storm 2012. Luptatorii americani au profitat de exercitiu ca să viziteze Transilvania, pe care o stiau doar din legende.
Militarii americania au fost cazati la Moeciu de Jos si au apucat sa vada toate obiectivele importante din zona noastra. Cu totii au recunoscut ca nu au stiut la ce sa astepte cand au venit in Romania, insa ceea ce au gasit i-a incantat. „Este foarte calm si frumos totul aici in Transilvania, inainte sa vin nu stiam nimic despre Romania, stiam doar ca exista, in rest, foarte putine lucruri, acum am invatat multe, despre istorie, locuri si oameni. Imi place la nebunie, e minunat aici, aveam impresia ca Romania e o tara care abia a iesit din comunism, insa sunt foarte placut surprins de tot ce am vazut, aveti o tara minunata” au fost cateva din impresiile ostasilor americani dupa ce au trecut pe la Castelul Bran.
Periplul puscasilor marini s-a incheiat vineri, cu vizita Cetatii Taranesti din Rasnov, dupa care s-au intors pe nava, la Constanta, mai bogati in amintiri si cunostinte despre Transilvania si Romania.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.