Cetatea Alba Carolina spre Guinness World Records

Cetatea Alba Carolina spre Guinness World Records

0 92

Zece mii de oameni sunt asteptati, in 29 mai, la Alba Iulia, de „Zilele Municipiului”, sa „imbratiseze” Cetatea Alba Carolina pe un traseu in lungime de 3,4 kilometri, pentru a dobori actualul record mondial, detinut din 2005 de Mexic.
Intregul traseu, care are o forma de stea, va fi impartit in sase sectoare, fiecare dintre acestea urmand a fi marcat cu linii verticale de culori diferite din 50 in 50 de metri. In perimetrul fiecarui sector se vor afla ghizi de indrumare, dotati cu stegulete purtand insemne in culori diferite, specifice fiecarei zone, pentru ca fiecare participant sa distinga cu usurinta locul unde va trebui sa stea.

Cei 3,4 kilometri vor fi marcati cu o linie orizontala de culoare alba.
Accesul se va face din patru locuri, unde oamenii vor fi asteptati si indrumati inspre sectoare de catre membrii unor comandamente, potrivit purtatorului de cuvant al Primariei municipiului Alba Iulia, Mihai Coser.
Pentru a intra in numaratoarea oficiala care va fi realizata de reprezentantii „Guinness World Records”, fiecare participant va trebui sa inscrie pe formularul tip pe care il va primi la fata locului numele si prenumele, varsta, precum si datele de contact, respectiv numar de telefon sau adresa de e-mail. In cazul tinerilor care nu au inca 18 ani este necesar si acordul scris al parintilor.
Pentru validarea recordului este obligatoriu ca „imbratisarea” din jurul Cetatii Alba Carolina sa dureze cel putin 10 secunde. Reusita marii fotografii de grup este importanta atat pentru stabilirea unui nou record mondial, cat si pentru „imaginea” Cetatii, pentru promovarea acesteia in scop turistic prin intermediul pozelor realizate din avion.

Noutatea celei de-a VI-a editii a „Zilelor Municipiului Alba Iulia”, manifestare desfasurata prin traditie la sfarsitul lunii mai, o constituie actiunea de stabilire a unui record mondial, prin „imbratisarea Cetatii” de catre zece mii de oameni. Initial, s-a avansat un numar mai mic de participanti, respectiv de 7.000 de persoane, suficient pentru a intra in Guinness World Records, dar, in final, in urma estimarilor s-a stabilit ca e nevoie de zece mii de oameni „imbratisati” pentru a inconjura zidurile fortificatiei din Alba Iulia. In Mexic, recordul a fost realizat de 6.623 de oameni.
Evenimentul este realizat in baza unui parteneriat public-privat. A fost achitata si taxa de participare, in valoare de peste 2.400 de lire sterline, si s-a luat legatura cu persoana care va superviza evenimentul.
In mai multe puncte din oras, cei care doresc sa se ‘imbratiseze’ pentru un nou record mondial vor putea achizitiona, in schimbul sumei de 10 lei, cate un tricou cu insemnele acestui eveniment. Cei care se decid insa doar in ziua desfasurarii actiunii sa participe la eveniment o vor putea face, chiar si fara tricoul specific.
”Zilele Municipiului Alba Iulia” vor avea loc intre 29 si 31 mai.
La Alba Iulia se gaseste cea mai bine conservata cetate de tip Vauban din Europa, fortificatia fiind construita intre 1714 si 1738, pe o suprafata totala de o suta de hectare, in timpul Imperiului Habsburgic.

Sursa: AGERPRES

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.