CET umple instalatiile din centrale

CET umple instalatiile din centrale

0 156

Centrala de Termoficare incepe de luni umplerea instalatiilor din centralele oprite pana acum si care deserveau asociatiile de proprietari debransate din pricina datoriilor acumulate. Masura doar pe jumatate corecta, pentru ca, printre cele 30 de mii de apartamente ramase de 3 luni fara apa calda si caldura, foarte multe sunt ocupate de bun-platnici, adusi la exasperare de decizia conducerii CET.
Se pare inca ca demersurile reprezentantilor Centralei pe langa Gaz de France Suez, furnizorul de gaz, au dat in cele din urma roade. In ciuda datoriilor de 120 de miliarde de lei vechi acumulate de datornici prin neplata facturilor, furnizorul francez a acceptat sa reia realimentarea cu gaz a CET de la 1 noiembrie, punand insa si cateva conditii. CET va relua la randul ei furnizarea de apa calda si caldura chiar si catre apartamentele rau-platnicilor. Acestia trebuie insa sa incheie contracte de reesalonare a datoriilor cu CET, pe care trebuie sa le respecte daca nu vor sa fie din nou debransati. Contractul se va incheia pe 6 luni, timp in care, la factura curenta se va adauga un procent din datoria acumulata in timp. Conducerea CET avertizeaza, insa, ca in prima luna in care se intarzie plata intretinerii se va si intrerupe furnizarea apei calde si a caldurii.
CET a inceput deja umplerea instalatiilor din punctele termice. Brasovenii care inca mai au de montat centrale sau de blindat vechile racorduri trebuie sa se grabeasca pentru a nu avea surpriza de a-si vedea apartamentele inundate.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.