CET-ul modernizat pe bani europeni

CET-ul modernizat pe bani europeni

0 71

Aflat de mult timp in agonie, se pare ca pentru CET Brasov mai exista o speranta de viata. Pentru a mai reduce emisiile poluante s-a gasit o modalitate de a accesa fonduri euripene in vederea retehnologizarii.


            Concret, minicipiul Brasov este in cursa pentru accesarea unor fonduri europene care sunt destinate reabilitarii centralelor municipale de termoficare si a retelelor de distributie aferente. Prin aceste modificari se incearca o reducere a emisiilor provenite de la sistemele de termoficare. Pentru obinerea acestor fonduri lupta din greu europarlamentarul PD-L Dragos David, care spera prin obtinerea acestor fonduri sa obtina imbunatatirea calitatii aerului in zonele vizate de proiect si la indeplinirea angajamentelor de aderare.


            „Din 25 de municipii care au participat la proiect, au fost preselectate deocamdata 15 municipalitati. Saptamana trecuta a avut loc o reuniune cu reprezentantii tuturor celor 15 localitati preselectate, in vederea clarificarii unor aspecte esentiale de natura tehnica, financiara, institutionala. Definitivarea procesului de prioritizare se va realiza pana la sfarsitul acestei luni. Primele trei aplicatii de finantare vor fi pregatite cu sprijin PHARE CES 2005“, a explicat Dragos David.


 


 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.