CET ii lasa pe brasoveni fara caldura

CET ii lasa pe brasoveni fara caldura

0 223

Cum era de asteptat, CET nu a putut onora cerintele clientilor sai, lasandu-i sa tremure de frig in propriile apartamente. Cu toate interventiile primarului care a incercat sa-i induplece pe reprezentantii CET si sa-i determine pe acestia sa nu ia masuri drastice in ceea ce priveste constrangerea rau-platnicilor, a venit deja frigul peste noi si afara, dar si in case. Chiar daca centrala de termoficare anuntase ca va incepe furnizarea agentului termic inainte de vreme, iata ca deja s-a instalat frigul peste noi, fara ca CET sa se poata tine de promisiune.


Scuzele sunt ridicole, desi previzibile?: dispecerul de serviciu al CET a declarat ca nu a fost pornit furnizorul, Cazanul de Apa Fierbinte Metrom, dar nici apartamentele de pe platforma de Nord, alimentate direct de catre CET nu au fost incalzite, explicatia pentru ca nu s-ar fi reusit umplerea instalatiilor, desi acestea au fost activate de la 15 septembrie. Mircea Paraschiv, directorul general CET, trambitase ca va incepe inca de vineri seara funizarea caldurii si sustinuse ca decizia nu mai poate fi amanata, intrucat CET Brasov, functionand in cogenerare (produce atat agent termic, cat si energie electrica), este obligata sa respecte contractul incheiat pentru furnizarea de energie electrica in Sistemul National, reluand activitatea din acea data.


Insa situatia concreta este chiar mai dramatica decat pare, intrucat Blocurile racordate la CT 3 Astra, CT 43 Astra, CT 65 Astra, CT Harman 46, CT 1 Bartolomeu Nord si CT 2 Bartolomeu Nord nu au nici macar apa calda. Daca asociatiile de proprietari vor caldura inca de pe acum, vor trebuie sa depuna o cerere in acest sens, dar cu conditia sa fie toti locatarii de acord. Tinand cont de faptul ca facturile vor veni anul acesta mai piperate decat anul trecut, sunt multi cei care nu doresc inca sa cheltuiasca in plus pentru caldura. Pana la rezolvarea poblemei asteptam sa se imblanzeasca vremea.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.