CET Brasov reclamat la OJPC

CET Brasov reclamat la OJPC

0 163

Se stie ca Centrala Electro-Termica brasoveana – la ce mai foloseste acel E nu stiu; se pare ca este un E grav daunator existentei – a intrerupt livrarile cu apa calda in urma cu o saptamana din cauza datoriile acumulate la Distrigaz si la alti furnizori. Acest lucru il simt multi brasoveni pe pielea spalata prin ligheane, ciubere a la vestul salbatic sau iesind, cand ploua mai caldut, in fata blocului.
Dar uite ca s-au ivit cinci brasoveni care nu au fost de acord cu aceste variante si, fiind cu plata la zi a facturilor, au reclamat CET Brasov la Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului.
Si acuma vine una din bombele cu rahat care lovesc zi de zi viata omului de rand, platitor de taxe si impozite si alte biruri. Reprezentantii OJPC spun ca pot amenda CET pentru nerespectarea contractului doar in cazul in care intrega asociatie de locatari nu inregistreaza datorii.
Si uite cum legile si regulamentele sunt in asa fel facute incat sa nu poata apara cetateanul, ba chiar sa-l frustreze de drepturile sale elementare, Caci ele au atatea cotituri la care il asteapta pe om, incat acesta, dezorientat, o ia razna de multe ori de-a dreptul peste camp.
In contextul si ca exemplu al celor afirmate putintel mai sus, iata o facatura marca CET care te poate lasa perfect perpendicular pe drumul cotidianului. O intamplare aflata de la o cunostinta locuind intr-unul din blocurile de garsoniere de pe strada Zsemler Ferencz din Brasov
Mai multi locatari ai acestor blocuri au hotarat sa renunte la serviciile pline de toane si mofturi ale CET brasov, platind cateva sute de lei – taxele acelea absurde, de care profita o serie de paduchi economici ca sa se hraneasca fara mult efort – bani ceruti pentru debransare, caci vor sa-si dobandeasca independenta prin montarea de centrale proprii. Dar, dupa achitarea sumelor pentru tot felul de lucrari si mai ales semnaturi, respectivii s-au pomenit ca sunt chemati sa-si ia banii inapoi, nemaipermitandu-li-se debransarea.
Asta ce facatura o mai fi? Nici aici nu poate interveni OJPC-ul?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.