CET Brasov in coma

CET Brasov in coma

0 104

O realitate care s-ar putea sa ne doara peste doua-trei zile, daca nu le ies cartile smecherilor care au tot amanat solutionarea problemei incalzirii centralizate a Brasovului. Iar smecherii sunt arhicunoscuti: portocalele primariei Brasov.
CET Brasov are datorii de circa 6,7 milioane lei catre Societatea Nationala Lignitul Oltenia, cu sediul la Tg.Jiu. Aceasta societate este, la randul ei, ca fiind rau-platnica, pe orizontala, fata de furnizorii ei, iar Statul vrea birurile de rigoare din partea societatii.
Asa ca SNLO a blocat conturile CET Brasov si, ce este mai rau pentru noi, locatarii brasoveni agatati de caldura CET, a blocat si furnizarea de carbune. Ce, ati mai vazut, in ultima vreme, vanzoleala de vagoane tip Kusf pe linia de garaj CET Brasov?
Iar stocul de carbune existent la ora actuala in depozitul CET mai ajunge pe vreo doua-trei zile.
Balaurii autoritatilor locale scot insa flacari pe nari, nu atat ca sa ne incalzeasca tevile caloriferelor, ci mai mult sperantele cu care am trait si pe vremea ceausista in frig. Cica au fost platiti ceva leuti, ramanand „numai” vreo cinci milioane datorii, care s-ar putea plati esalonat. Dupa care, imediat si pe data, vagoanele cu carbune vor incepe sa dea navala spre CET Brasov.
Eu zic sa nu dea Dumnezeu cel Sfant ca brasovenii din 33.000 de apartamente sa ramana fara caldura, acum, cand Brasovul se afla cam la doi pasi de polul de anul acesta al frigului, si sa dea navala in Primarie, sa afle cum este la caldurica in care sta primarul Scripcaru, impreuna cu o gasca pedelista care nu a putut solutiona problema CET de atata amar de vreme din cauza ca nu le-a permis-o interesele, mai ales ca exista o hotarare de executare silita inca din toamna.
Pare incitare la revolta, dar propun, in caz de intrerupere a furnizarii de caldura, incercuirea Primariei, dupa sistem Botorog. Poate da in clocot mintea responsabililor locali si iese, in sfarsit, ciorba care trebuie, caci se stie pentru cine a fiert oala pana acuma. Nu va faceti griji, puscariile sunt pline, asa ca nu au unde baga atata popor. Si, chiar in caz de la o adica, acolo e cald si ai si televizor plus papica pazita.
Revenind la necazul cu caldura si legat de alte dureri brasovene, personal il indemn pe Scripcaru Georgel sa-si ia jucariile cate le-a adunat de cand misuna prin Primarie si sa treaca din nou Carpatii, spre Moldova istorica.
Dumnezeu sa-l ierte cand o muri cu adevarat, ca, spiritual, este gata de pe acuma.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.