CET Brasov din nou amendata?

CET Brasov din nou amendata?

0 190

CET Brasov a fost sanctionat de Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorului (CJPC), pe la inceputul lui iulie, cu o amenda in valoare de 60.000 de lei pentru ca nu da apa calda abonatilor.
Totodata s-a dispus rezolvarea situatiei in maxim 20 de zile calendaristice, si asta pentru ca au fost incalcate clauzele contractelor de furnizare a energiei termice – de fapt, pe timp de vara, doar apa calda si implicit un consum mai mic de combustibil – contracte incheiate intre asociatiile de proprietari si respectivul operator economic.
Desi pe data de 1 august expira termenul dat de CJPC pentru remedierea situatiei, CET nu da semne ca ar fi gasit o solutie la aceasta problema. Probabil ca nici in cot nu i-a durut, nici pe ei si nici pe tutorii lor din primaria portocalie brasoveana.
Lipsa interesului pentru gasirea unor solutii este demonstrata „de reclamatiile venite din partea a 20 de asociatii de proprietari in acest interval de timp. In total s-au strans 32 de sesizari. La inceputul saptamanii viitoare vom reanaliza situatia de la CET si vom lua o decizie in acest sens”, a declarat Marius Dunca, directorul CJPC.
Cel mai probabil ar fi ca operatorul economic risca o noua amenda pe care o va achita in totalitate de asta data, pentru ca la cea anterioara a avut sansa sa scape doar cu jumatate, platind-o in 48 de ore.
Si ce se rezolva cu amenzile? CET-ul poate contesta eventual viitoarea amenda, acuma este vara si Justitia este in vacanta, iar de la toamna incolo procesul se poate amana , sub diferite motive, pana in panzele albe.
O varianta mai cu efect ar fi ca asociatiile de proprietari sa dea in judecata CET-ul si sa ceara despagubiri, asa cum prevede legea, in proces putand fi atacata si Primaria, care, practic, asista impasibila la moartea acestui copil nedorit.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.