CET amendat de OJPC Brasov

CET amendat de OJPC Brasov

0 119

Iar apare pe prima pagina a ziarelor CET. Toata telenovela s-a desfasurat sub ochii nostri. Initial, CET a tot intarziat cu furnizarea agentului termic, pe de o parte, pe buna dreptate, din cauza rau platnicilor, iar pe de alte parte, din cauza incompetentelor de care au dat dovada cei de la conducerea institutiei. Si la ora actuala mai sunt blocuri ale caror calorifere raman inghetate, pentru ca mai sunt avarii ce trebuie remediate.
Noutatea despre care dorim sa va informam in aceasta stire este faptul ca, s-ar putea ca CET Brasov sa fie amendata. Cea mai in masura institutie sa faca acest lucru este Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC) Brasov, care a primit, in ultima vreme, mai multe reclamatii de la clientii ale caror drepturi le apara. In speranta ca se va repeta istoria de la Suceava, unde CET-ul a fost tras la raspundere, brasovenii asteapta sa li se faca dreptate. Cu toate acestea, nimeni nu va avea nimic de castigat, intrucat clientii CET raman in continuare in frig.
Iulian Mara, directorul OJPC Brasov, a declarat „in zilele urmatoare vom desfasura mai multe actiuni de control atat la CET, cat si la firmele de repartitoare, deoarece ne-au fost sesizate abateri grave. In ceea ce priveste activitatea CET ne-a fost reclamat faptul ca unei asociatii de proprietari, cu toate facturile la zi si fara ca aceasta sa ceara acest lucru, i s-a sistat furnizarea agentului termic. In aceste conditii, daca situatia din teren va fi cea relatata in sesizare, exista o problema, deoarece CET, potrivit contractului incheiat, nu avea dreptul sa opreasca furnizarea agentului termic. Nu poate fi vorba in nici un caz de forta majora sau alt lucru asemanator. Urmeaza sa verificam si vom lua masurile legale necesare. In ceea ce priveste firmele de repartitoare, problemele sunt generate de faptul ca aceste societati nu au realizat echilibrarea hidraulica a instalatiilor, fapt care duce la aparitia de diferente intre cantitatea de energie furnizata si cea facturata. Urmeaza sa verificam si aceste reclamatii, deoarece firmele in cauza erau obligate, potrivit legii, sa realizeze aceste operatiuni, in lipsa lor neputandu-se instala repartitoarele”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.