Cesaria Evora vine la Brasov in octombrie 2010

Cesaria Evora vine la Brasov in octombrie 2010

0 77

Cesaria Evora revine pe scena internationala prin reluarea a o serie de concerte asteptate in intreaga lume. Cu aceasta ocazie, artista revine pe meleaguri romanesti cu doua concerte care merg direct la suflet si care se vor desfasura in Bucuresti si Brasov.
Organizatorii anunta ca Cesaria Evora va ajunge in orasul de sub Tampa in data de 15 octombrie, pentru a sustine un spectacol care il va preceda pe cel din capitala.
Locatia aleasa pentru acest recital de zile mari care are ca scop promovarea ultimului sau album „Nha Sentimento” este Sala Sporturilor.
Cesaria Evora a fost supusa de urgenta unei interventii chirurgicale pe cord deschis, la Paris, in luna mai, spectacolele sale din urmatoarele luni, inclusiv cel programat la Bucuresti pe 15 mai, fiind anulate.
Biletele pentru concerte sunt disponibile online pe site-urile http://www.eventim.ro/, http://www.myticket.ro/, http://www.blt.ro/, http://www.bilete.ro/, la Sala Palatului din Bucuresti, la Sala Sporturilor din Brasov, in librariile Humanitas si Carturesti, magazinele Diverta, Germanos, Vodafone si magazinul Off The Record, la preturi cuprinse intre 210 si 70 de lei.
Biletele cumparate si nereturnate pana in acest moment pentru concertul din luna mai raman valabile, urmand sa fie schimbate la casele de bilete de unde au fost achizitionate, iar in ziua concertului, pe 18 octombrie, pot fi schimbate si la ghiseul din incinta Salii Palatului, informeaza Mediafax.
Lansat in 2009, discul „Nha Sentimento” cuprinde 14 piese emotionante, cu teme profunde, in care bucuria de a trai invinge tristetea si regretul.

Celebra cantareata din Insulele Capului Verde a dus o viata demna de o drama de montat pe Broadway. Provenita dintr-o familie extrem de saraca, fiica a unui violonist fara noroc, Cesi, cum o alinta prietenii, ajunge la orfelinat unde invata sa cante. Talentul imens nu o poate lasa in anonimat, asa ca, in 1973, la deja 32 de ani, ajunge o celebritate locala. O perioada de mai bine de 10 ani renunta la cantat din cauza a o serie de relatii de iubire soldate fara exceptie cu esecuri.
In 1988, vocea nemaipomenita si atractia de neoprit pentru muzica o aduc din nou pe scena, de data aceasta la Paris, unde inregistreaza „Diva aux pieds nus”. De aici, cariera ei incepe sa prinda panta ascendenta si nu se va mai opri.
Se poate spune ca, incepand cu 1995, Cesaria Evora nu se mai opreste din drum: America de Nord, Europa, Asia, Africa, America Latina, Orientul Mijlociu. In pauzele dintre turnee, vor aparea „Cabo Verde” (1997) si apoi „Café Atlantico” (1999 – pregatit in timpul turneului din 1998 care a purtat-o din Grecia in Japonia, din Israel in Portugalia, din Indiile de Vest in Liban).
Provenind dintr-o familie extrem de saraca, interpreta a suferit mult timp din acest motiv, precum si din cauza faptului ca nu a ajuns niciodata sa-si gaseasca perechea in viata, avand nu mai putin de patru esecuri in casnicie.
Aceste probleme personale, care in urma cu peste zece ani nu interesau pe nimeni, i-au provocat, o lunga perioada, caderi nervoase si refugieri in alcool, pe care insa a reusit sa le depaseasca. Acum, principalul ei viciu este fumatul in exces, de multe ori ea fumand si in timpul concertelor.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.