Cereri mari, sume mici la CJ Brasov

Cereri mari, sume mici la CJ Brasov

0 78
Ieri, la sedinta de plen a Consiliului Judetean propunerile de acordare a unor ajutoare financiare sau de finantari pentru diferite investitii sau lucrari derulate de unitatile administrativ teritoriale din judet au curs in valuri.
Consilierii judeteni au cerut in total aproximativ 1,5 milioane de lei, insa, administratia judeteana a avut la dispozitie doar 500.000 de lei din cota de 20% din TVA alocata judetului Brasov, bani care trebuiau directionati obligatoriu spre plata unor datorii pe care le au primariile la diferite firme. „Nu ma bucura aceste propuneri financiare, fiindca banii sunt tot mai putini. Toate sumele propuse vor fi alocate in limita fondurilor disponibile. Odata cu diminuarea bugetului vin si foarte multe cereri pe partea sociala, pe care as vrea sa le putem onora, dar in conditiile actuale nu o vom putea face. Cel mai probabil, aceste propuneri vor fi prinse doar in bugetul pe anul viitor”, a explicat presedintele Consiliului Judetean, Aristotel Cancescu.
Cele mai mari sume au fost cerute de consilierul judetean Attila Kovacs, 400.000 de lei, aferenti construirii unui garaj in comuna Ormenis pentru masina de pompieri primita recent, 642.000 de lei pentru cofinantarea lucrarilor la Casa de Cultura din Rupea, suma ceruta de consilierul Gheorghe Sarafinceanu, dar si 445.000 pentru Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, suma solicitata prin intermediul consilierului judetean Claudiu Cornea. Desigur ca au existat si solicitari financiare pentru „distractii“, cum ar fi zilele unor comune sau orase.
Oricum, bugetul Consiliului Judetean a fost unul extrem de mic in acest an, iar, din cota de 20% din TVA la nivelul judetului, autoritatii nu i-au revenit decat aproape 500.000 de lei, bani care au avut o destinatie precisa: plata arieratelor primariilor. „O sa fim cat mai echilibrati in ceea ce priveste impartirea acestor sume, pe care o vom face in functie de nevoile fiecarei localitati si nicidecum pe criterii politice”, a asigurat presedintele CJ Brasov.
 
I.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.