Cereri mai multe decat locuri la clasa pregatitoare

Cereri mai multe decat locuri la clasa pregatitoare

0 684
6 scoli brasovene si-au depasit planul de scolarizare la clasa pregatitoare inca din prima etapa. Scoala numarul 19 are 15 micuti din circumscriptie in plus fata de numarul de locuri alocate in cele 3 clase. Din lipsa spatiului, unitatea nu poate sa infiinteze o alta clasa dar nici sa refuze inscrierea copiilor din circumscriptie. Inspectoratul scolar judetean va trebui sa rezolve situatia.
Scoala numarul 19 este printre unitatile unde s-au inregistrat mai multe cereri din circumscriptie decit locurile disponibile din prima etapa. Locurile erau ocupate pentru clasa pregatitoare inca din 3 martie. La finalul primei etape de inscrieri, 15 micuti din circumscriptie depasesc numarul de locuri.
In aceeasi situatie se regasesc Scolile 31, 1 , 27, 6 si Scoala de la colegiul Andrei Muresianu.
Unitatile nu mai au spatiu pentru infiintarea altor clase pregatitoare dar nici nu pot refuza cererile din circumscriptie. Inspectoratul va trebui sa gaseasca o solutie; inspectorul scolar general adjunct al ISJ Brasov Maria Szabo spune ca urmeaza ca scolile sa solicite inspectoratului rezolvarea acestei situatii, care va fi analizata la nivelul fiecarei scoli in comisia judeteana de inscriere in clasa pregatitoare.
Perioada de inscrieri s-a incheiat astazi 13 martie; pana la orele prinzului erau inregistrate 3.828 de cereri din circumscriptii pe cele 5.555 de locuri prevazute in planul de scolarizare. Intre 20 si 21 martie, fiecare unitate urmeaza sa afiseze locurile ramase libere.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.