Cererea romanilor pentru pachete turistice este in crestere

Cererea romanilor pentru pachete turistice este in crestere

0 60

Potrivit Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania, actuala editie a Targului de Turism al Romaniei, care a avut loc la Bucuresti intre 27 si 30 martie, a fost cea mai reusita. Cele mai solicitate destinatii au fost litoralul romanesc, turismul rural si cultural, Grecia, Turcia, Tunisia, Egipt, Spania, Austria, Israel.
„Turismul intern si cel de outgoing inregistreaza cresteri semnificative fata de anul precedent, ceea ce arata interesul din ce in ce mai crescut al romanilor pentru calatorii. Turismul romanesc creste si se dezvolta de la an la an”, se arata intr-un comunicat emis de ANAT.

Romanii, interesati de pachetele turistice
Potrivit estimarilor ANAT, in acest an, turismul intern va inregistra o crestere de circa 15%, iar cel de outgoing, de minim 25%. Ofertele turistice au fost prezentate la Targl de Turism al Romaniei de peste 300 de firme din 14 tari.
Printre destinatiile interne pentru care s-a manifestat un interes crescut se numara Litoralul Marii Negre, pensiunile rurale, statiunile montane, dar si cele balneoclimaterice. Printre destinatiile externe solicitate se numara Grecia, Bulgaria, Turcia, Tunisia, Egipt, Austria, Israel etc. Printre destinatiile noi promovate s-au numarat Portugalia, Sicilia, Slovenia, Ucraina sau Republica Moldova.

Se apropie sezonul estival
Agentiile de turism membre ANAT sunt deja pregatite pentru sezonul estival, atat la nivelul ofertelor, cat si prin intensificarea training-urilor pentru consultantii de turism. Incepand cu acest zile, este din ce in ce mai dificila achizitionarea unui pachet turistic pentru Sarbatorile de Paste potrivit dorintei clientului, deoarece o serie de destinatii s-au epuizat.

L.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.