Cerere mai mare decât oferta la Şcoala Profesională Germană Kronstad

Cerere mai mare decât oferta la Şcoala Profesională Germană Kronstad

0 291

Cea mai căutată şcoală din învăţământul dual rămâne Şcoala Profesională Germană Kronstadt, cu 225 de înscrişi pe un număr de 362 de locuri, pe cinci calificări: operator CNC, electromecanici, sudor, sculer-matriţer şi confecţioner articole din piele

Zeci de elevi se înscriu în această perioadă în clasele profesionale sau de învăţământ dual. Aici învaţă trei ani şi au prioritate la angajare la finalizarea pregătirii. Atrăgătoare este şi bursa pe care o primesc, de cel puţin 400 de lei. În plus, la şcoală li se asigură şi condiţiile necesare pregătirii: cazare, masă caldă, servicii medicale private. Înscrierile la profesională se încheie astăzi.
Cea mai căutată şcoală din învăţământul dual rămâne Şcoala Profesională Germană Kronstadt, cu 225 de înscrişi pe un număr de 362 de locuri, pe cinci calificări: operator CNC, electromecanici, sudor, sculer-matriţer şi confecţioner articole din piele.
Copiii sunt că marele avantaj pe care-l oferă şcoala este că îi învaţă o meserie.
La Şcoala Profesională Germană Kronstadt vin să se înscrie elevi din întreg judeţul şi chiar din ţară, care trebuie cazați la cămine de la alte colegii din localitate sau chiar din judeţ.

Pentru că sunt mai mulţi candidaţi decât locuri, conducerea şcolii va face şi o selecţie. Copiii vor susţine, săptămâna viitoare, un test scris, un test psihologic şi interviuri cu reprezentanţii firmelor.

În 29 iunie vor fi date şi rezultatele – dacă vor mai fi locuri libere, va mai fi organizată o etapă de înscrieri.
În acest an sunt mai multe locuri la învăţământul profesional şi dual din judeţ. Doar pe învăţământul dual sunt aproape 1000 de locuri, faţă de 700 anul trecut.
Absolvenţii de învăţământ profesional şi dual pot urma mai apoi şi o facultate, dacă doresc. Înscrierile pentru învăţământul profesional şi dual se încheie în 19 iunie.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.