Ceremonie exclusiv in limba germana la Sibiu

Ceremonie exclusiv in limba germana la Sibiu

0 125

De cand cu europenizarea si globalizarea asta, se pare ca multi dintre noi au uitat unde se afla si au decis sa se comporte in consecinta. Carevasazica, in cadrul celei de a cincea editii a decernarii premiilor Rehau la Sibiu, intreaga ceremonie a avut loc in limba germana.
Invitatii au fost lasati oarecum pe langa subiect, fiind frapati de lipsa traducerii in limba romana a alocutiunilor premiantilor si a invitatiilor prezenti.
Primarul Johannis a incercat sa salveze oarecum situatia, vorbind celor prezenti in limba romana.
Gala Premiilor Rehau organizata de reprezentanta din Romania a companiei specializata in domeniul polimerilor a uimit asistenta romana prin faptul ca prezentarile celor sase absolventi de facultate care au fost premiati nu au fost traduse din germana.
Mai mult decat atat, proiectiile facute prin care se treceau in revista proiectele premiate erau si ele in limba germana spre stupoarea celor care nu stiau limba si a mass media locale.
Pana si absolventa care a luat premiul cel mare de 1500 de euro, a vorbit asistentei in limba germana si nimeni nu s-a sinchisit sa traduca, in conditiile in care la inceputul festivitatii asistenta nu a fost avertizata ca discursurile se vor tine in limba germana. Primarul Klaus Johannis a mai salvat situatia penibila cand a insistat sa vorbeasca celor prezenti in limba romana. Edilul sef s-a aratat satisfacut ca premiile s-au decernat din nou la Sibiu. „Ma bucur ca premiile s-au tinut din nou aici si deja am lansat invitatia celor de la Rehau sa vina si anul viitor sa decerneze premiile de atunci tot la Sibiu” a spus succint Johannis.
Premilu I a fost acordat Cristinei Fleseriu, pentru lucrarea sa de diploma „Transpunerea standardelor contabile in Elvetia si Germania”. Celelalte absolvente premiate au primit cate 300 de euro din partea Rehau. La festivitate au participat si cei doi viceprimari ai Sibiului, Virgil Popa si Astrid Fodor.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.