Ceremonial militar in Cimitirul Sprenghi de Ziua Europei

Ceremonial militar in Cimitirul Sprenghi de Ziua Europei

0 441

9 Mai este o zi istorica, una cu o simbolistica deosebitta pentru Romania si pentru Europa. Tripla semnificatie a acestei zilei a fost celebrata la cimitirul Sprenghi printr-un ceremonial militar si religios. Militari si oficialitati au depus pe rand coroane la monumentele din interiorul cimitirului eroilor

9 Mai este o zi istorica, una cu o simbolistica deosebitta pentru Romania si pentru Europa. Tripla semnificatie a acestei zilei a fost celebrata la cimitirul Sprenghi printr-un ceremonial militar si religios. Militari si oficialitati au depus pe rand coroane la monumentele din interiorul cimitirului eroilor.
Participantii la eveniment a relevat importanta zilei, care marcheaza concomitent castigarea independentei de stat a Romaniei in1877, cand a iesitt de sub dominatia turca, victoria Coalitiei Natiunilor Unite in cel de-al Doilea Razboi Mondial impotriva Germaniei naziste si nu in ultimul rand Ziua Europei a carei parte integrata este acum si tara noastra.
Parlamentul European a recunoscut ziua de 9 mai ca sarbatoare oficiala in octombrie 2008. De asemenea, 9 mai este ziua care nu trebuie uitata de niciun roman.ww2
Pentru militarii de la Brigada 2 Vanatori de Munte, 9 mai este un prilej de a-i comemora pe cei care au cazut la datorie pe campurile de lupta. Lt. col.Dorinel Cotea, purtatorul de cuvant al Brigazii 2 Vanatori de Munte Sarmizegetusa Brasov, este convins ca numai cinstind memoria eroilor putem continua sa ne ducem traditiile mai departe.
La ceremonie au participat si clase de elevi de la cateva scoli brasovene.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.