Cercetare de piata a termiei centralizate

Cercetare de piata a termiei centralizate

0 112

Programul Agentiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala (USAID), de asistenta a Romaniei in domeniul energiei a ajuns in faza a III-a. La Brasov, Agentia pentru Managementul Energiei si Protectia Mediului Brasov (ABMEE) organizeza, in cadrul acestui program, un atelier de lucru cu tema: „Impactul liberalizarii pietelor locale de energie termica asupra alimentarii cu caldura a consumatorilor rezidentiali”. Evenimentul va avea loc in sala de conferinte a Complexului Hotelier Kolping din Brasov-Schei, in data de 15 februarie 2007, incepand cu ora 10.00. Prectic, acest atelier reprezinta a treia manifestare pe care Programul USAID o dedica alimentarii cu caldura a consumatorilor rezidentiali.


Programul, realizat in cursul anului 2006, este, de fapt, o cercetare de piata privind starea sistemelor centralizate de alimentare cu caldura in 12 orase din Romania: Arad, Brasov, Braila, Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Focsani, Oradea, Pitesti, Rm. Valcea si Timisoara. In cadrul acestei cercetari a fost investigat modul in care sistemul de asistenta sociala in domeniul alimentarii cu caldura ofera un sprijin real consumatorilor care au probleme de plata a facturii lunare.??


Majoritatea sistemelor de alimentare centralizata cu caldura au probleme mari in atingerea unor standarde de eficienta care sa le duca la un nivel competitiv fata de sistemele alternative, intr-o piata liberalizata. In mometul de fata, Romania trece prin transformari in acest sector. O componenta importanta a acestor schimbari il reprezinta Programul de Reabilitare Termica a Cladirilor.


Intalnirea va prilejui dezbaterea problemelor locale de alimentare cu caldura, in particular a solutiilor pentru municipiul Brasov. Discutiile vor porni de la prezentarea situatiei actuale si de la previziunile specialistilor din domeniu asupra evolutiei facturilor la caldura si suportabilitatea acestora. Prezentarile si discutiile vor beneficia de experienta unor experti americani si romani.


M.O.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.