Cerbul de Aur, între afi și a nu fi

Cerbul de Aur, între afi și a nu fi

2 25

Recent corului vocilor reformatorilor festivalului Cerbul de Aur li s-a adăugat cea a reputatului pianist Horia Mihail, directorul Filarmonicii Brașov. Există real această posibilitate de a reinventa festivalul care a consacrat internațional Brașovul în anii comunismului biruitor la orașe și sate mult înaintea revoltei de la 15 noiembrie 1987.
Problema locației însă merită o introspecție mai profundă, ținând cont că decorul gotic conferit de Biserica Neagră este consistent cu cel al altor festivaluri sau concerte, de muzică clasică sau de operă.
Este suficient să ne gândim la concertele de la termele lui Caracalla, concertele de la Piramidele de pe platoul Giseh, festivalul San Remo cu ale sale decoruri clasice, alte asemenea evenimente cu decoruri clasice, baroce sau gotice pe fundal.
Este desigur de analizat și problema supraaglomerării din P-ța Sfatului pe perioada desfășurării festivalului. Să ne mai gîndim, am spune noi.

Libiu Mateescu   

COMENTARII

  1. …daca exista la Piramide vreun concert de traditie,fie si pe platoul de la Gizeh ,firma mea PYRAMID

    este gata sa plateasca autorului excursia de rigoare…Cu asemenea Gulgute,cine sa va creada?

  2. Hai sa stricam tpt ce MAI ESTE I traditie europeana de calitate in Brasov!
    De unde le scoateti,mai reformatorii lui Peste? Nu cumva este SI Cerbul de AuR VREO TOT VRE0 TRADITIE COMUNISTA de care a auzit toti europenii de varsta mijlocie ,dar mai ales iubitorii de muzica lejeRA ?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.