Cerbul de Aur 2009 – o umbra palida a festivalului de altadata

Cerbul de Aur 2009 – o umbra palida a festivalului de altadata

0 186

Mai este mai putin de o luna pana la startul oficial al Cerbului de Aur 2009. Acest eveniment, stralucitor odata, care reunea nume importante din muzica nationala si internationala risca sa intre in anonimat.
Pana la ora actuala, nu exista nici un artist pe lista de invitati speciali care sa atraga atentia. Mai mult decat atat, preselectia nationala organizata de TVR in acest s-a desfasurat in spatele usilor inchise, astfel ca si romanii care vor urca pe scena in acest an sunt niste ilustri necunoscuti.
Explicatia adoptarii acestei masuri este e-a dreptul ridicola: „S-a urmarit alt concept editorial, spre deosebire de alti ani“, au motivat sec reprezentantii postului, care au precizat totusi ca „preselectia a fost filmata si ar putea constitui subiectul unei emisiuni viitoare la TVR“, spune Mediafax.
Membrii juriului care au desemnat finalistii au fost: Marian Ionescu (compozitor, liderul trupei Directia 5), Gabriel Cotabita (cantaret), Ionel Tudor (compozitor), Paula Seling (cantareata), Alexandra Cepraga (regizor muzical in TVR), Andrei Kerestely (compozitor), Petre Nastase (regizor), Titus Munteanu (producator TV), Virgil Popescu (compozitor).
Festivalul paleste cu fiecare an ce trece si se transforma intr-o umbra prafuita si expirata, la fel ca si organizatorii din TVR care insista sa-l tina la terapie intensiva. Din pacate, lipsa fondurilor si dezinteresul total nu pot resuscita acest eveniment care a fost o emblema a orasului de sub Tampa.
Cea de-a 17-a editie a evenimentului se anunta a fi una extrem de fada, concursul fiind lipsit cu desavarsire de numele mari ale scenei autohtone.
Din punct de vedere tehnic, cei de la TVR si firma care va instala scena si arena vor intra in Piata Sfatului incepand din data de 12 august, dar din 15 august va incepe efectiv amenajarea spatiului. „Speram ca institutiile brasovene ne vor ajuta cu acordarea avizelor si autorizatiilor necesare in cel mai scurt timp, astfel incat sa putem trece la treaba. Pana in data de 29 august vrem sa fim gata cu tot, pentru a putea incepe repetitiile pe scena”, a declarat Mioara Negescu.
In prima seara va fi organizat un spectacol care va fi sustinut de mai multe vedete de muzica usoara din Romania, printre care Gabriel Cotabita, Aura Urziceanu, Monica Anghel, Luminita Anghel, Doina Spataru, George Nicolescu si multi altii. Artistii romani vor fi acompaniati de orchestra formata din 40 de instrumentisti ai Filarmonicii din Brasov, sub bagheta lui Ionel Tudor. Acest spectacol va fi prezentat de Delia Budeanu, una dintre cele mai vechi crainice de televiziune din Romania. Intr-o alta seara va fi un concert al Loredanei Groza. Iar sambata, cand TVR va transmite si meciul Romania – Franta, pe scena va avea loc un concert al trupei Vama, doar pentru spectatorii din arena, concert care va fi inregistrat de TVR si retransmis ulterior.
Pentru serile de concurs, pretul unui bilet va fi de 70, 50 sau 30 de lei, in functie de loc, iar pentru seara folclorica costul unui bilet va fi de 40 sau 20 de lei.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.