Centura mica Sacele – gata la 1 septembrie

Centura mica Sacele – gata la 1 septembrie

0 181

In mai putin de o luna, municipiul Sacele va avea centura ocolitoare. De la 1 septembrie, sacelenii scapa de zgomotul si pagubele produse de traficul greu care tranziteaza localitatea. Tronsonul de 4, 5 km va face legatura intre Ocolitoarea Brasovului, drumul judetean 103 Sacele Tarlungeni si drumul national 1 A Brasov-Valenii de Munte. Investitia de aproape un milion de euro s-a realizat cu fonduri de la Ministerul Trasporturilor.
Lucrarile la centura ocolitoare a municipiului Sacele au fost inceput cu cateva saptamani inainte de alegerile locale din 2008 de fostul primar liberalul Vasile Lata. Interventiile fusesera insa executate fara proiecte si autorizatii, motiv pentru care actualul edil democrat-liberalul Radu Nistor a fost nevoit sa rezolve mai intai documentatiile, studiile, proiectele si licitatiile. Disconfortul sacelenilor care locuiesc pe drumul principal din Sacele va deveni istorie peste o luna.
Momentan se lucreaza la cele doua poduri ale centurii ocolitoare care au pus probleme executantilor lucrarii dn cauza retelelor vechi de canalizare din zona. Centura Sacelelui este proiectata cu doua benzi, pentru un trafic de 11 mii de autovehicule pe zi, in procent de peste 80% masini de mare tonaj. Centura ocolitoare va prelua cel putin jumatate din traficul greu care tranziteaza muncipiul Sacele dinspre DN 1A Ploiesti Valenii de Munte Brasov. Masinile de mare tonaj vor fi directionate spre Ocolitoarea Brasovului sau spre Drumul judetean 103 B catreTarlungeni care face legatura cu DN 11 spre Bacau.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.