Centrul Rasnovului a fost transformat in zona pietonala

Centrul Rasnovului a fost transformat in zona pietonala

0 688

Cu fonduri europene Primaria Rasnov a modificat complet centrul orasului care a devenit pietonal iar pentru accesul masinilor a fost construit un tunel subteran de 300 de metri. La 1 an si jumatate de la inceputul lucrarilor pietonalul Rasnovului a fost inaugurat printr-un spectacol la care invitat special a fost Stefan Banica Junior

Cu fonduri europene Primaria Rasnov a modificat complet centrul orasului care a devenit pietonal iar pentru accesul masinilor a fost construit un tunel subteran de 300 de metri. La 1 an si jumatate de la inceputul lucrarilor pietonalul Rasnovului a fost inaugurat printr-un spectacol la care invitat special a fost Stefan Banica Junior.
Primele care au tranzitat tunelul au fost autovehiculele serviciului local de interventie.pietonal rasnov1
Prin proiectul de reabilitare a centrului istoric a fost realizat pasajul rutier subteran si o parcare cu o capacitate de 110 locuri, plus zona pentru interventii.
In aceste conditii, Piata Unirii a devenit o zona pietonala. Aceasta, a fost pavata cu piatra cubica si a fost reamenajata astfel incat in acest spatiu public sa se poata amenaja terase si sa permita desfasurarea unor evenimente culturale.
Proiectul a costat 4 milioane de euro, bani europeni. Doar 2% a fost confinantarea primariei Rasnov.
Potrivit primarului Adrian Vestea, investitia inchide un cerc de proiecte – pestera Valea Cetatii, Parcul Tematic cu Dinozauri, liftul pe plan inclinat cu cremaliera.
Cei mai incantati de noul aspect al centrului orasului sunt localnicii.
Invitatul special al evenimentului de inaugurare a pietonalului din centrul Rasnovului a fost Stefan Banica Junior.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.