Centrul de zi Diaconia indruma copiii romi la scoala

Centrul de zi Diaconia indruma copiii romi la scoala

0 578

In urma cu 6 ani, din 70 de copii care locuiau pe strazile Caramidariei si Carierei din cartierul Bartolomeu Nord, doar 2 mergeau la scoala. Dupa ce activitatea din Centrul de zi Diaconia a luat amploare, peste 100 de copii frecventeaza in prezent scoala si chiar participa la taberele de vara

In urma cu 6 ani, din 70 de copii care locuiau pe strazile Caramidariei si Carierei din cartierul Bartolomeu Nord, doar 2 mergeau la scoala. Dupa ce activitatea din Centrul de zi Diaconia a luat amploare, peste 100 de copii frecventeaza in prezent scoala si chiar participa la taberele de vara. Acestea au scopul de a indruma elevii catre un traseu profesional, de a-i ajuta sa-si descopere abilitati noi si de a-i informa despre un loc de munca pentru viitor.
La doar 11 anisori, Daniel Gabriel Popa pare sa stie cat de importanta este o meserie.
Si la ateliere de tamplarie ale centrului este mare inghesuiala si interes.
La alpinism, micii cursanti au avut de invatat notiuni importante care le vor fi utile si in viata iar fetele au gatit o delicatesa – prajitura cu morcov.diaconia1

Programul de vara al asociatiei cuprinde 12 ateliere dedicate nu doar copiilor din evidența centrului educațional al Asociației Diaconia, ci și altor copii interesați sa participe.
Echipa a imparțit pliante in cartierul Bartolomeu și a atras astfel aproximativ 180 copii. Activitatea este organizata pe principiul proverbului chinezesc „Spune-mi si voi uita, arata-mi si poate imi voi aminti, implica-ma si voi intelege”.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.