Centrul de excelenta in invatamant intra in functiune la Brasov

Centrul de excelenta in invatamant intra in functiune la Brasov

0 419

Inspectoratul Scolar judetean va apela si la sponsori pentru a asigura pregatirea elevilor din judet la Centrul de Excelenta in invatamant din Brasov. Consiliul Local a ramas sa finanteze singur activitatea de la centru, dupa ce Consiliul Judetean a descoperit ca nu are baza legala pentru a sustine financiar institutia

Inspectoratul Scolar judetean va apela si la sponsori pentru a asigura pregatirea elevilor din judet la Centrul de Excelenta in invatamant din Brasov. Consiliul Local a ramas sa finanteze singur activitatea de la centru, dupa ce Consiliul Judetean a descoperit ca nu are baza legala pentru a sustine financiar institutia.
Banii pentru pregatirea elevilor brasoveni cu performante deosebite vor fi asigurati de primaria municipiului. Daca la centru vor ajunge si copii din alte localitati necesarul pentru pregatire va fi asigurat primariile de unde provin acestia.
Copiii cu rezultate deosebite fac ore suplimentare inca de anul trecut din luna februarie, dar nu in cadru oficial, iar profesorii care predau acolo faceau voluntariat. centru excelenta1
Centrul de excelenta ar urma sa functionezer intr-un corp al Colegiului „Nicolae Titulescu”, unde vor studia aproape 300 de elevi de clasele a 5-a si a 6-a.
Multe din primariile mici din judet vor avea dificultati in a plati pentru elevii care ajung la centrul de excelenta. Inspectorul general adjunct al ISJ Brasov Victor Vijoli da asigurari ca ei vor fi ajutati si se vor gasi sponsori pentru a-i sustine, deoarece institutia este convinsa ca este nefiresc ca ca anumiti elevi sa fie lipsiti de dreptul de a primi o educatie aleasa atunci cand ei sunt selectati.
In centrul de excelenta in invatamant vor fi primiti cei mai buni elevi din judet din clasele 5-8.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.